Edilul unui oraș din Mexic, asasinat în propria casă la doar o zi după preluarea mandatului

Edilul unui oraș din Mexic, asasinat în propria casă la doar o zi după preluarea mandatului

Un comando înarmat a asasinat sâmbătă în propria locuință un primar al unui oraș din sudul Mexicului și încă două persoane, la o zi după ce edilul își preluase mandatul, au informat duminică autoritățile, citate de DPA și EFE.

Gisela Mota Ocampo, în vârstă de 33 de ani, era primărița orașului Temixco, situat la 12 kilometri de Cuernavaca, cel mai mare oraș și capitală a statului Morelos (centrul Mexicului), din partea Partidului Revoluției Democratice (PRD, de stânga).

"Am fost informat despre atentatul împotriva președintei (municipale) din Temixto, Gisela Mota, tânără și iubită tovarășă. Aceasta este o sfidare din partea delincvenței. Nu vom ceda", a scris pe contul său de Twitter guvernatorul statului Morelos, Graco Ramírez.

Doi dintre presupușii atacatori au fost uciși de poliție sâmbătă pe când încercau să fugă de la locul faptei, iar trei suspecți au fost prinși ceva mai târziu, în zonă, a anunțat un reprezentant al poliției. Gisela Mota și-a preluat mandatul vineri, în aceeași zi în care în statul Morelos a fost lansată o operațiune comună la care au participat 600 de agenți locali și federali pentru a asigura securitatea în și în jurul Cuernavaca.

Morelos este unul dintre statele mexicane cu o rată crescută a criminalității organizate, atribuită prezenței cartelurilor de droguri. Potrivit statisticilor oficiale, în 2015 s-au înregistrat în Morelos cel puțin 449 de crime, cu 24 mai multe decât în 2014. În total, 49 de femei au fost ucise anul trecut în acest stat, cu patru mai puține decât în 2014.

AGERPRES www.agerpres.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…