Editorial inedit pe prima pagină a New York Times după masacrul din California

Editorial inedit pe prima pagină a New York Times după masacrul din California

Influentul cotidian american New York Times a publicat sâmbătă pe prima pagină un editorial, pentru prima dată din 1920, în care trage un puternic semnal de alarmă în legătură cu răspândirea armelor de foc în SUA, semnal ce intervine după recentul masacru de la San Bernardino, California, cel mai grav din Statele Unite în ultimii trei ani.

Sursa foto: politico.com

Intitulat 'Epidemia armelor de foc în America', publicația îi critică pe aleșii americani pentru lipsa de responsabilitate și face apel la interzicerea acestui tip de armă pentru cetățenii simpli.

'Este un ultraj moral și o rușine națională ca civilii să poată cumpăra legal arme destinate să ucidă persoane cu o rapiditate și eficacitate brutală', se poate citi în editorialul menționat.

Textul, difuzat online vineri seara și disponibil în versiunea pe hârtie în ediția de sâmbătă, este publicat după masacrul comis de un cuplu miercuri la San Bernardino și care a făcut 14 morți și 21 de răniți, notează AFP.

Arthur Sulzberger Jr, directorul publicației, a explicat într-un comunicat că a ales să publice acest editorial pe prima pagină 'pentru a transmite un mesaj puternic și vizibil plin de frustrare și angoasă în fața incapacității țării de a reglementa flagelul armelor de foc'.

New York Times și-a publicat ultimul său editorial pe prima pagină la 13 iunie 1920, pentru a critica numirea republicanului Warren Harding în cursa pentru prezidențialele americane, amintește AFP.

AGERPRES/(AS — autor: Flori Tiulea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…