Egipt: Trei turiști răniți într-un atac cu cuțitul în stațiunea Hurghada

Egipt: Trei turiști răniți într-un atac cu cuțitul în stațiunea Hurghada

Trei turiști, doi austrieci și un suedez, au fost răniți vineri în Egipt într-un atac cu cuțitul contra unui hotel din stațiunea turistică Hurghada, la Marea Roșie, a informat poliția precizând că unul dintre atacatori a fost ucis, potrivit AFP. Cei trei turiști "au suferit răni ușoare cu arma albă, dar starea lor este stabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Khaled Megahed.

Atacul a avut loc în stațiunea Hurghada, situată la Marea Roșie, la peste 500 de kilometri sud de capitala Egiptului.

Agresorii au încercat să pătrundă în hotelul Bella Vista trecând prin restaurantul cu acces dinspre stradă, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Cei trei turiști au fost "răniți ușor", a precizat un responsabil din cadrul poliției, adăugând că un al doilea atacator a fost "grav rănit" în acest atac "dejucat de forțele de securitate".

După destituirea de către armată a președintelui islamist Mohamed Morsi în iulie 2013, Egiptul este pradă a numeroase atacuri jihadiste.

Atacul de la Hurghada ar putea da o nouă lovitură turismului, un sector care a fost ani întregi unul dintre pilonii economiei egiptene, dar care a fost afectat de recente atentate revendicate de SI.

Pe 31 octombrie, explozia unui avion charter cu turiști ruși decolat de pe aeroportul din Sharm el-Sheikh în Peninsula Sinai, atentat revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, a făcut 224 de morți.

Până la sfârșitul lui 2015, stațiunile turistice de la Marea Roșie au fost ferite de instabilitatea ce afectează Egiptul după revolta care, în 2011, l-a alungat de la putere pe Hosni Mubarak și reprezintă ultimele bastioane ale turismului egiptean.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Viața de poveste a Ginei Pistol, vânzătoarea din Roșiori cu profesională, care a ajuns vedetă națională / Mircea Badea și Oreste au fost primii care au …

2 VIDEO Cel mai penibil moment din fotbalul românesc: „Să nu mai vorbeşti în viaţa mea cu mine!”

3 Dan Petrescu l-a scârbit și pe Ilie Dumitrescu: „Bine, mă, dacă tu crezi că eu te sun să iau informații, eu uit telefonul tău, uită-l și tu pe al meu …

4 Ciolacule, nu-i dai tu lui Budăi să citească bob cu bob ce scrie domnița asta despre greva profesorilor?

5 „Bani, cocaină, femei... erau la ordinea zilei” / Connect-R a scos la iveală noi secrete din perioada în care se droga