Egipt: Trei turiști răniți într-un atac cu cuțitul în stațiunea Hurghada

Trei turiști, doi austrieci și un suedez, au fost răniți vineri în Egipt într-un atac cu cuțitul contra unui hotel din stațiunea turistică Hurghada, la Marea Roșie, a informat poliția precizând că unul dintre atacatori a fost ucis, potrivit AFP. Cei trei turiști "au suferit răni ușoare cu arma albă, dar starea lor este stabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Khaled Megahed.

Atacul a avut loc în stațiunea Hurghada, situată la Marea Roșie, la peste 500 de kilometri sud de capitala Egiptului.

Agresorii au încercat să pătrundă în hotelul Bella Vista trecând prin restaurantul cu acces dinspre stradă, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Cei trei turiști au fost "răniți ușor", a precizat un responsabil din cadrul poliției, adăugând că un al doilea atacator a fost "grav rănit" în acest atac "dejucat de forțele de securitate".

După destituirea de către armată a președintelui islamist Mohamed Morsi în iulie 2013, Egiptul este pradă a numeroase atacuri jihadiste.

Atacul de la Hurghada ar putea da o nouă lovitură turismului, un sector care a fost ani întregi unul dintre pilonii economiei egiptene, dar care a fost afectat de recente atentate revendicate de SI.

Pe 31 octombrie, explozia unui avion charter cu turiști ruși decolat de pe aeroportul din Sharm el-Sheikh în Peninsula Sinai, atentat revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, a făcut 224 de morți.

Până la sfârșitul lui 2015, stațiunile turistice de la Marea Roșie au fost ferite de instabilitatea ce afectează Egiptul după revolta care, în 2011, l-a alungat de la putere pe Hosni Mubarak și reprezintă ultimele bastioane ale turismului egiptean.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

2 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!