Explozii în portul chinez Tianjin: bilanțul a depășit 112 morți (oficial)

Explozii în portul chinez Tianjin: bilanțul a depășit 112 morți (oficial)

Bilanțul giganticelor explozii care au avut loc miercuri în portul Tianjin, în estul Chinei, a crescut și se ridică în prezent la 112 morți, au anunțat duminică autoritățile locale, informează AFP. De asemenea, mai mult de 700 de persoane au fost spitalizate după deflagrații, care au produs o enormă sferă de foc, precum și incendii pe care pompierii se chinuie încă să le stingă.

"La 09:00 (01:00 GMT), la 16 august, numărul total al morților se ridica la 112", a declarat Gong Jiansheng, director-adjunct al serviciului de propagandă din orașul Tianjin, în timpul unei conferințe de presă. "Am identificat deja 24 de trupuri, mai sunt de identificat 88", a mai spus acesta.

Potrivit mass-media oficiale, 21 de pompieri se numără printre persoanele decedate.

Autoritățile chineze au evacuat, sâmbătă, patru cartiere situate pe o rază de trei kilometri din jurul zonei de explozii, existând temeri privind o posibilă contaminare cu substanțe toxice.

Cu toate acestea, autoritățile chineze au susținut că produsele care s-au scurs în mediul înconjurător nu au atins pragurile periculoase. Totodată, autoritățile ezită în a identifica precis substanțele chimice care erau depozitate în sit, ceea ce suscită scepticismul și îngrijorarea printre cei 15 milioane de locuitori din Tianjin.

Tianjin, situat la 140 de kilometri sud-est de Beijing, este unul dintre cele mai mari orașe din China, cu aproape 15 milioane de locuitori, potrivit cifrelor din 2013. Oraș manufacturier și unul dintre principalele porturi din China, Tianjin este, de asemenea, unul dintre cele patru orașe ale țării care au obținut statutul de provincie, alături de Beijing, Shanghai și Chongqing. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță