Fermierii francezi amenință să blocheze joi Parisul cu peste 1.000 de tractoare

Fermierii francezi amenință să blocheze joi Parisul cu peste 1.000 de tractoare

Fermierii francezi au promis să organizeze joi o demonstrație de forță, intenționând să blocheze Parisul cu 'peste 1.000 de tractoare', pentru a protesta față de scăderea prețurilor la lapte și carne, transmite AFP. Protestul, organizat la cererea puternicului sindicat agricol FNSEA, reflectă problemele provocate crescătorilor francezi de vite și porcine de scăderea prețurilor pentru producțiile lor, fenomen care amenință supraviețuirea exploatațiilor agricole.

'Suntem disperați. Dacă demonstrăm că putem bloca Parisul asta poate va determina Guvernul să ia măsuri. Ne pare rău pentru parizieni dar vin țăranii', a avertizat Sébastien Louzaouen, președintele sindicatului fermierilor din departamentul Finistčre (vestul Franței).

În ultimele zile tractoare din toate regiunile Franței au început să se îndrepte spre Paris cu o viteză medie de 35 km/h. Începând cu ora locală 6,00 (4,00 GMT), diferitele coloane de manifestanți se vor îndrepta spre estul Parisului, unde circulația va fi grav perturbată. Apelul pentru organizarea unor manifestații de protest cu tractoarele în centrul Parisului vine după alte 500 de acțiuni organizate pe întreg teritoriul Franței, susțin organizațiile sindicale.

Poliția capitalei franceze i-a invitat pe automobiliști să își amâne deplasările în capitală și să utilizeze de preferință transportul în comun, în condițiile în are circulația pe autostrăzi va fi încetinită în cursul dimineții și prânzului la periferia Parisului.

Guvernul francez a anunțat la data de 22 iulie un plan de urgență pentru crescătorii de animale în valoare de 600 milioane de euro. Însă sectorul agricol cere ca, pe lungă măsurile pe termen scurt, să fie luată o 'pauză' în procesul de reglementare care îi afectează pe producătorii francezi în beneficiul concurenților lor europeni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…