Fidel Castro a sărbătorit discret împlinirea vârstei de 88 de ani

Fidel Castro a sărbătorit discret împlinirea vârstei de 88 de ani

Fostul preşedinte cubanez Fidel Castro, care s-a retras de la putere în 2006 din motive de sănătate, şi-a sărbătorit miercuri împlinirea vârstei de 88 de ani, în mod discret, iar cubanezii l-au salutat prin concerte şi expoziţii.

Fidel Castro a sărbătorit discret împlinirea vârstei de 88 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Părintele Revoluţiei cubaneze nu şi-a făcut apariţia în public. El trăieşte retras în casa pe care o deţine în vestul Havanei, în care se consacră scrisului şi în care primeşte ocazional demnitari străini.

Fidel Castro a apărut ultima dată în public la începutul lui ianuarie, la inaugurarea unei galerii de pictură în capitala cubaneză.

Concerte organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului i-au fost dedicate, iar o expoziţie de fotografie - "Fidel es Fidel" (Fidel este Fidel) - a fost inaugurată cu această ocazie în Piaţa Revoluţiei, locul în care se desfăşoară ceremoniile organizate de către regim.

Televiziunea cubaneză a prezentat un reportaj amplu despre finalizarea lucrărilor de renovare a casei natale a lui Fidel Castro, la Biran, în provincia Holguin, la aproximativ 750 de kilometri sud-est de Havana.

Mesaje de simpatie i-au fost trimise de către preşedinţii Nicaraguei Daniel Ortega, Venezuelei Nicolas Maduro şi Boliviei Evo Morales, aliaţi politici apropiaţi ai Cubei.

"Ce şansă, ce binecuvântare să ajungem împreună cu dumneavoastră la 88 de ani", afirmă Ortega, un vechi aliat al lui "Il Comandante".

Maduro a salutat un "gigant al Istoriei", în programul "În contact" cu preşedintele la televiziunea venezueleană.

La rândul său, Morales i-a transmis "La mulţi ani". "Fratele nostru sărbătoreşte 88 de ani. Sper să-l sărbătorim şi peste zece ani, la împlinirea a 98 de ani şi chiar a 108" ani, a adăugat el într-o reuniune publică la care participau aproximativ 100 de persoane.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...