Finlanda şi Norvegia efectuează zboruri de observaţie în Rusia cu un avion românesc

Finlanda şi Norvegia efectuează zboruri de observaţie în Rusia cu un avion românesc

Inspectori ruşi efectuează de luni zboruri de observaţie în Marea Britanie, în cadrul Tratatului Cer Deschis, în timp ce o misiune comună Norvegia-Finlanda efectuează manevre similare în Rusia, cu un avion românesc, potrivit unui oficial rus, citat de agenţia Itar-Tass în pagina online.

Finlanda şi Norvegia efectuează zboruri de observaţie în Rusia cu un avion românesc (Imagine: Sorin Saftoiu/MApN)

Un avion rusesc de observaţie de tip An-30B va urmări o rută prestabilită pe care va efectua observaţii. Specialiştii britanici de la bord vor monitoriza procedura.

"Zborurile de observaţie se desfăşoară în perioada 11-15 august, de pe Aerodromul Cer Deschis Brize Norton, altitudinea maximă fiind de 2.400 de kilometri", a declarat Serghei Rîjkov, şeful Centrului Naţional rus pentru Reducerea Riscului Nuclear. Specialiştii ruşi efectuează al 24-lea zbor din acest an în spaţiul aerian al al unor state parte la Tratat.

Misiunea comună Norvegia-Finlanda va efectua zborul de observare la bordul unui avion de observaţie românesc de tip An-30, exact în aceeaşi perioadă. "Specialişti ruşi vor monitoriza, la bord, respectarea parametrilor prevăzuţi ai zborului şi utilizarea echipamentului de observaţie prevăzut prin Tratat", a spus oficialul rus.

Avionul de tip An-30 face parte dintr-o clasă de aeronave care nu este dotată cu armament, a adăugat Rîjkov.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...