Franța are ca "obiectiv" ridicarea "în vară" a sancțiunilor contra Rusiei (ministrul economiei)

Franța are ca "obiectiv" ridicarea "în vară" a sancțiunilor contra Rusiei (ministrul economiei)

Franța urmărește ridicarea "în vară" a sancțiunilor impuse Rusiei de occidentali din cauza crizei ucrainene, cu condiția ca acordurile de la Minsk să fie respectate, a afirmat duminică ministrul francez al economiei, Emmanuel Macron, cu prilejul unei vizite la Moscova, relatează AFP.

"Obiectivul pe care îl împărtășim cu toții este de a putea ridica în vară sancțiunile pentru că procesul va fi fost respectat", a declarat Emmanuel Macron într-o intervenție în fața oamenilor de afaceri francezi, referindu-se la acordurile de la Minsk, semnate la începutul lui 2015 pentru a reglementa conflictul din estul Ucrainei.

Uniunea Europeană a introdus o serie de sancțiuni economice contra Moscovei pentru anexarea Crimeii în martie 2014 și presupusul său rol în conflictul cu separatiștii din estul Ucrainei care a făcut peste 9.000 de morți. UE a decis la sfârșitul lunii decembrie prelungirea acestora cu șase luni, în contextul în care urmau să expire în ianuarie.

În replică, Rusia a aplicat un embargo asupra majorității produselor agroalimentare europene care i-a lovit dur pe agricultorii francezi.

Acordurile de la Minsk, semnate în februarie după medierea franco-germană, urmăresc să pună capăt conflictului dintre opozanții rebeli proruși și armata ucraineană în estul țării.

Vineri, la Forumul economic de la Davos, secretarul de stat american, John Kerry, a afirmat că sancțiunile ar putea fi ridicate "în următoarele luni" dacă Moscova aplică "integral" aceste acorduri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”