Franța: Marine Le Pen aleasă în unanimitate pentru un nou mandat la conducerea Frontului Național

Marine Le Pen a fost realeasă duminică președinta Frontul Național (FN), ea obținând la Congresul acestui partid francez de extremă dreapta 100 % din voturi, fără să aibă vreun contracandidat, transmite AFP.

Dintre cei circa 83.000 de membri, la votul ce s-a desfășurat prin corespondență au participat puțin peste 22.000. În vârstă de 46 de ani, fiica lui Jean-Marie Le Pen, cel care a fondat Frontul Național în anul 1972, a obținut astfel al doilea mandat la conducerea formațiunii.

Deși Jean-Marie Le Pen rămâne președinte de onoare al partidului și este omul de referință pentru vechii militanți, Congresul desfășurat sâmbătă și duminică la Lyon a marcat apariția unei a treia generații Le Pen, ce o are în frunte pe nepoata acestuia în vârstă de 24 de ani, Marion Maréchal Le Pen, primită acum în Comitetul Central al partidului, ea fiind unul dintre cei doi deputați ai FN în Adunarea Națională (Camera inferioară a Parlamentului francez).

Marine Le Pen a început din anul 2011 un demers de schimbare a imaginii de formațiune radicală ce caracterizează FN, păstrând însă trăsăturile sale fundamentale, respectiv euroscepticismul, apărarea 'identității franceze' și combaterea imigrației.

Cotată în sondaje cu 30 % din intențiile de vot în perspectiva alegerilor prezidențiale din anul 2017, ea a promis, într-un interviu acordat cotidianului Le Figaro înaintea congresului, că, dacă va ajunge la Palatul Elysee, va renegocia relațiile Franței cu Uniunea Europeană pentru ca Parisului să i se restituie cele 'patru suveranități esențiale, teritorială, monetară, legislativă și economică', iar, dacă acest demers nu va reuși, în cel mult șase luni va convoca un referendum pentru părăsirea UE.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză