Franța nu va primi mai mult de 30.000 de refugiați (prim-ministru)

Franța nu va primi mai mult de 30.000 de refugiați (prim-ministru)

Franța nu va primi mai mulți refugiați decât 30.000, pe care s-a angajat să-i primească în următorii doi ani în cadrul unui plan mai larg al Uniunii Europene, a anunțat joi prim-ministrul francez Manuel Valls, notează Reuters. "Nu vor fi mai mulți", a declarat Valls la canalul televiziunii publice France 2. "Noi nu le putem ura bun venit în Europa tuturor celor care fug de dictatura din Siria", a adăugat el.

Blocul celor 28 de țări ale UE intenționează să primească un total de 160.000 de refugiați, amintește Reuters.

"Imigrația a fost întotdeauna o oportunitate pentru țara noastră... Dar toate acestea trebuie să fie stăpânite, organizate", a mai declarat Valls.

El a precizat că Franța primește deja 200.000 de cetățeni pe an prin reîntregirea familiei, programe pentru studenți și migrația economică.

Luni, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a avertizat Europa că s-ar putea confrunta cu un record de un milion de solicitanți de azil în acest an în timp ce refugiații fug de războaiele din Siria și Irak. Aproape jumătate de persoane din acest milion probabil se vor califica pentru azil, potrivit OCDE.

În ceea ce ar părea eforturi de a contracara preocupările legate de imigrație și criticile partidului Frontul Național de extremă-dreaptă, Valls a spus că refugiații care nu vor primi azil vor trebui să părăsească Franța, mai notează Reuters.

"Cei (ale căror cereri) sunt respinse vor trebui escortați înapoi la frontieră", a declarat Valls. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

3 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

4 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia