Furtună în Texas: Cel puțin 26 de răniți și pagube la 30% din casele orașului Van

Furtună în Texas: Cel puțin 26 de răniți și pagube la 30% din casele orașului Van

Cel puțin 26 de persoane au fost rănite în timpul unei furtuni din Texas (sudul Statelor Unite), producând importante pagube materiale în orașul Van, au anunțat luni autorități locale citate de AFP.

Mai multe case au fost distruse, au căzut copaci, iar liniile de electricitate au fost avariate de ploile și vânturile puternice care s-au abătut duminică seara asupra acestei localități din comitatul Van Zandt.

Potrivit șefului pompierilor din Van, Chuck Allen, 30% din clădirile din oraș au suferit pagube. 'Pompierii și agenții de securitate merg din casă în casă pentru a face noi verificări. Căutăm alți eventuali răniți', a adăugat el.

Școlile sunt închise luni, autoritățile urmând să facă o evaluare a pagubelor. În zilele următoare se așteaptă alte episoade de vreme rea, serviciul american de meteorologie anunțând furtuni puternice și ploi abundente în Texas și valea Mississippi.

Sâmbătă, o tornadă s-a soldat cu un mort și un rănit grav în comitatul Eastland, aflat la circa 330 de kilometri est de Van Zandt. Și orașul Delmont din Dakota de Sud a fost lovit duminică de o tornadă care a avariat circa 20 de clădiri, potrivit postului KDLT News. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor