Germania a trimis 2.100 agenți de poliție pentru a controla frontierele cu Austria

Germania a desfășurat 2.100 de agenți de poliție la frontierele sale cu Austria după ce a anunțat duminică reintroducerea temporară a controalelor la frontiere, afectate de sosirea a mii de refugiați dinspre Austria, informează luni EFE.

Potrivit cotidianului german Bild, agenții vor controla actele tuturor persoanelor care călătoresc la bordul autoturismelor, autocarelor, camioanelor și a altor tipuri de autovehicule. Cei care nu se pot identifica sau nu au viză valabilă li se va refuza dreptul de intrare în țară, scrie Bild. Măsura nu se aplică solicitanților de azil în Germania, aceștia urmând să fie înregistrați, ulterior începându-se procedurile de analizare a solicitărilor de azil, care vor dura între șase și nouă luni, potrivit cotidianului german. În plus, unități mobile de supraveghere patrulează deja zonele învecinate frontierei cu Austria în acele puncte unde nu a fost posibilă amplasarea de puncte de control.

Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria și liderul Uniunii Creștin-Sociale, aliat al cancelarului german Angelei Merkel, a insistat că aceste controale 'permit reinstaurarea ordinii în întregul sistem', deși a recunoscut că nu reprezintă o soluție la problema imigranților. 'Orice persoană normală la cap' și-a dat seama că situația din zilele trecute nu mai poate continua, a spus Seehofer, subliniind că Germania 'va continua să fie o țară (cu o atitudine) umană și care oferă asistență'. Pe de altă parte, Seehofer a cerut o distribuire echitabilă a refugiaților pe întregul teritoriu comunitar, o îmbunătățire a controalelor la frontierele externe ale UE și mai mult sprijin in situ, în taberele de primire.

Între timp, la punctul de trecere al frontierei Bad Reichenhall, în sudul Germaniei, se înregistrau luni dimineață cozi de până la trei kilometri, iar în dreptul orașul Passau, cozile se întindeau pe șase kilometri. Potrivit poliției, pe autostrăzi, câte o bandă pe fiecare sens de mers este blocată, pentru ca agenții să poată realiza controale corespunzătoare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic