Germania: Aproximativ 280.000 de migranți au sosit în țară în luna septembrie

Numărul migranților sosiți în Germania în cursul lunii septembrie se cifrează între 270.000 și 280.000, depășind numărul înregistrat în întregul an 2014, a anunțat miercuri ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, transmite France Presse. ''Este o realitate că, potrivit datelor actuale, trebuie să plecăm de la principiul că în septembrie 2015 între 270.000 și 280.000 de refugiați au sosit în Germania. Este mai mult decât totalul pentru întregul an 2014'', a spus Herrmann, în fața parlamentului Bavariei, landul pe unde intră în Germania majoritatea migranților.

Marți, guvernul de la Berlin a adoptat o serie de măsuri destinate să răspundă afluxului record de refugiați, printre care înăsprirea anumitor condiții de acordare a azilului și excluderea de la acest drept a cetățenilor statelor din Balcani.

Guvernul federal german a aprobat declararea a încă trei țări din Balcanii Occidentali — Albania, Kosovo și Muntenegru — drept 'state de origine sigure', și accelerarea procedurilor de examinare a cererilor de azil și de repatriere a solicitanților de azil proveniți din aceste țări. În primul semestru din 2015, aproape 40% dintre solicitanții de azil erau originari din aceste state, dar șansele lor de a le fi acceptate cererile sunt de sub un procent.

Printre alte măsuri aprobate se află construirea de noi centre de primire și facilitarea accesului la cursuri de limba germană. Se mai prevede ca, la sosirea lor în primele centre de primire din Germania, refugiaților să le fie acordate, 'pe cât posibil', ajutoare în natură în locul numerarului. Măsurile adoptate de guvern urmează să fie examinate de Bundestag (camera inferioară a parlamentului german).

Germania se așteaptă la sosirea a până la un milion de migranți în acest an, o cifră record care pune la încercare capacitățile de primire ale țării și provoacă nemulțumire în rândul familiei politice conservatoare a cancelarului Angela Merkel. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 O profesoară din Slobozia le-a predat elevilor într-un mod inedit „Povestea Poveștilor” de Ion Creangă!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară