Germania: Guvernul critică poliția după agresiunile de la Köln

Germania: Guvernul critică poliția după agresiunile de la Köln

Ministrul german de interne a criticat marți seară inacțiunea poliției din Köln (vest) în agresiunile în serie contra a o sută de femei de Anul Nou, care au provocat indignare în țară, informează AFP. 

*Berlinul condamnă agresiunile sexuale comise la Koln, însă respinge orice 'instrumentalizare' ce ar viza refugiații

*Germania/migrație: Autoritățile din Koln discută măsuri după un recent val de agresiuni sexuale

"Poliția nu poate lucra în acest fel", a declarat Thomas De Maiziere la canalul public de televiziune ARD.

Poliția se află sub focul criticilor pentru că nu a intervenit în timpul faptelor petrecute într-o piață foarte frecventată din centrul orașului lângă Catedrală, în timp ce forțele de ordine au fost mobilizate în număr mare în noaptea de Revelion.

"Nu este posibil ca piața să fie evacuată și apoi să aibă loc chiar acolo" agresiunile, iar poliția "să aștepte plângerile" victimelor pentru a reacționa, a deplâns ministrul de interne, cerând "clarificări urgente".

Amploarea reală a faptelor nu a fost dezvăluită decât marți în Germania după acumularea plângerilor victimelor de sex feminin, aproape o sută. Toate au declarat că au fost jefuite și agresate sexual de grupuri de tineri beți și părând să acționeze în bande organizate. Guvernul a vorbit despre o mulțime de până la o mie de persoane implicate direct sau indirect, amintește France Presse.

Reluând la rândul său declarațiile poliției pe baza mai multor mărturii, ministrul de interne a precizat că "un număr de elemente arată că erau nord-africani".

Unii responsabili politici s-au folosit imediat de aceste mărturii pentru a contesta politica de primire masivă a refugiaților dusă de cancelarul Angela Merkel în ultimele luni.

Guvernul german a condamnat marți cele aproximativ o sută de agresiuni sexuale comise la Köln în noaptea de Anul Nou și atribuite de poliție unor bărbați de origine nord-africană, însă a respins orice fel de "instrumentalizare" ce i-ar viza pe refugiați, amintește AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /