Germania: Poliția supraveghează peste 400 de potențiali militanți islamiști

Germania: Poliția supraveghează peste 400 de potențiali militanți islamiști

Șeful poliției federale germane BKA, Holger Muench, a afirmat vineri la televiziunea ARD că numărul combatanților militanți islamiști care se întorc în Germania din Siria și Irak este în creștere și că peste 400 de persoane se află în prezent sub supraveghere, relatează agenția Reuters.

Potrivit șefului BKA, numărul persoanelor care pleacă din Germania cu destinația Siria și Irak pentru a se alătura unor grupări militante, precum Statul Islamic (SI), este în scădere. Dar, în același timp, crește numărul combatanților care se întorc acasă, în Germania.

''Valul de plecări devine mai monoton. În același timp, avem peste 400 de indivizi care reprezintă o amenințare și trebuie să stăm cu ochii pe ei'', a declarat Muench.

Șeful BKA a afirmat că atentatul sinucigaș de la Istanbul din această săptămână, în care au fost uciși 10 turiști germani, nu reprezintă însă un indiciu că amenințarea cu un atac militant în Germania este mai mare ca înainte.

Atentatul de la Istanbul a fost comis de un kamikaze al Statului Islamic care a intrat în Turcia ca refugiat din Siria, a indicat guvernul turc, adăugând că atacatorul nu i-a vizat în mod special pe germani.

Germania și Turcia fac parte amândouă din coaliția militară, condusă de SUA, care efectuează lovituri aeriene împotriva Statului Islamic.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

2 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

3 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

4 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

5 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID