Grecia: Ciocniri între imigranți și poliție pe insula Kos, situația riscă să scape de sub control

Poliția elenă de pe insula Kos a recurs la extinctoare și lovituri de bastoane pentru a dispersa sute de imigranți implicați într-o busculadă pe un stadion unde aceștia se adunaseră pentru procedura de înregistrare, conform imaginilor difuzate de posturile de televiziune, transmit Reuters și AFP. Sute de persoane, în majoritate afgani și sirieni, printre care și copii, au fost transferați marți pe un stadion de fotbal, după mai multe săptămâni petrecute pe marginea drumurilor și pe plaje.

Conform unei surse de poliție, tensiunile au izbucnit când imigranții au vrut să intre în postul de poliție pentru înregistrarea administrativă, deși poliția intenționa să efectueze aceste proceduri pe stadion.

Ciocnirile au avut loc la o zi după ce un polițist a fost suspendat pe insula Kos pentru că a amenințat cu un cuțit și a lovit un bărbat identificat de presă drept un imigrant pakistanez.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) a denunțat ca 'rușinoase' condițiile în care sunt ținuți imigranți pe Kos și alte insule grecești. Aproape 124.000 de imigranți au sosit în Grecia de la începutul anului, a indicat Înaltul Comisariat.

'Situația pe insulă a scăpat de sub control. Există un pericol real de situații incontrolabile. Va fi vărsare de sânge', a avertizat primarul Yorgos Kyritsis, potrivit căruia poliția și paza de coastă nu pot face face afluxului de imigranți. În prezent, 7.000 de imigranți se află pe Kos — insulă turistică cu 30.000 de locuitori—, așteptând să ajungă la Atena, unde primirea lor este la fel de problematică, înainte de a-și continua călătoria spre alte state europene.

Conform unui oficial de poliție, care a dorit să-și păstreze anonimatul, pe insula Kos, situată foarte aproape de Turcia, vor fi desfășurate forțe de intervenție speciale și vor fi trimise întăriri de pe insulele vecine Rhodos și Syros. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Cercetătorii chinezi au descoperit niveluri scăzute de anticorpi la pacienţi vindecaţi de coronavirus

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere