Gruparea teroristă filipineză Abu Sayyaf a eliberat ostaticii germani în schimbul a 5 milioane de euro

Gruparea teroristă filipineză Abu Sayyaf a eliberat ostaticii germani în schimbul a 5 milioane de euro

Gruparea teroristă filipineză Abu Sayyaf, afiliată reţelei Al-Qaida şi organizaţiei Stat Islamic, a eliberat cei doi ostatici germani după ce a primit o răscumpărare de aproximativ cinci milioane de euro, afirmă surse citate de presa locală.

Potrivit publicaţiei filipineze Zamboanga Today, organizaţia teroristă a confirmat că a primit o răscumpărare de 250 de milioane de pesos (circa 5 milioane de euro).

Ostaticii germani Viktor Stefan Okonek, în vârstă de 74 de ani, şi soţia sa, Henrite Dielen, în vârstă de 55 de ani, au fost eliberaţi vineri, în orăşelul filipinez Patikul.

Gruparea islamistă Abu Sayyaf ameninţa că îi va ucide pe cei doi ostatici germani dacă Guvernul de la Berlin nu va înceta să ofere susţinere coaliţiei occidentale împotriva grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Siria.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale