Hillary Clinton alege New Yorkul pentru primul său mare miting

Hillary Clinton alege New Yorkul pentru primul său mare miting

După câteva săptămâni de campanie pe teren pentru a se întâlni cu "americani de zi cu zi", Hillary Clinton a anunțat luni că va ține primul său mare miting pe 13 iunie la New York, transmite AFP.

"#Hillary2016 începe aici", a lansat luni echipa sa de campanie pe Twitter, făcând trimitere spre o imagine care anunță "Lansarea oficială a campaniei lui Hillary", sâmbătă, 13 iunie, pe Roosevelt Island, East River.

Mare favorită a primarelor Partidului Democrat, fosta Primă Doamnă a acordat atenție, de la anunțul candidaturii sale, pe 12 aprilie, întâlnirilor în format redus, în special în Iowa (centru) și New Hampshire (nord-est).

Potrivit unui sondaj al universității Quinnipiac publicat joi, Hillary Clinton este creditată cu 57% din voturi printre alegătorii democrați, cu mult înaintea senatorului de Vermont Bernie Sanders (15%) ori a vicepreședintelui Joe Biden (9%), care până în prezent nu este candidat.

În ipotetice confruntări directe, numai doi republicani, Rand Paul și Marco Rubio, reprezintă o amenințare pentru Hillary Clinton.

Dacă alegerile din noiembrie 2016 s-ar desfășura astăzi, fostul secretar de stat ar obține 46% din voturi față de 42% pentru Rand Paul și 45% contra 41% pentru Marc Rubio. Ea l-ar învinge detașat (47% la 37%) pe Jeb Bush, fost guvernator al Floridei (sud-est) și frate al fostului președinte George W. Bush. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?