Hillary Clinton alege New Yorkul pentru primul său mare miting

Hillary Clinton alege New Yorkul pentru primul său mare miting

După câteva săptămâni de campanie pe teren pentru a se întâlni cu "americani de zi cu zi", Hillary Clinton a anunțat luni că va ține primul său mare miting pe 13 iunie la New York, transmite AFP.

"#Hillary2016 începe aici", a lansat luni echipa sa de campanie pe Twitter, făcând trimitere spre o imagine care anunță "Lansarea oficială a campaniei lui Hillary", sâmbătă, 13 iunie, pe Roosevelt Island, East River.

Mare favorită a primarelor Partidului Democrat, fosta Primă Doamnă a acordat atenție, de la anunțul candidaturii sale, pe 12 aprilie, întâlnirilor în format redus, în special în Iowa (centru) și New Hampshire (nord-est).

Potrivit unui sondaj al universității Quinnipiac publicat joi, Hillary Clinton este creditată cu 57% din voturi printre alegătorii democrați, cu mult înaintea senatorului de Vermont Bernie Sanders (15%) ori a vicepreședintelui Joe Biden (9%), care până în prezent nu este candidat.

În ipotetice confruntări directe, numai doi republicani, Rand Paul și Marco Rubio, reprezintă o amenințare pentru Hillary Clinton.

Dacă alegerile din noiembrie 2016 s-ar desfășura astăzi, fostul secretar de stat ar obține 46% din voturi față de 42% pentru Rand Paul și 45% contra 41% pentru Marc Rubio. Ea l-ar învinge detașat (47% la 37%) pe Jeb Bush, fost guvernator al Floridei (sud-est) și frate al fostului președinte George W. Bush. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…