Hong Kong şi Canada, primele opţiuni pentru milionarii chinezi care vor să emigreze în următorii ani

În cadrul unui studiu în care au fost intervievate 2.000 de persoane din 17 ţări, deţinătoare ale unor bunuri de peste 1,5 milioane de dolari, precum şi 200 de persoane cu averi de peste 15 milioane de dolari, cei de la Barclays Wealth au putut înainta aceste procente. Astfel, 47% din chinezii care au răspuns chestionarului companiei financiare şi-au declarat deschis ideea de părăsi propria ţară pentru a trăi în altă parte, în următorii cinci ani.

Persoane care par mult mai apropiate de patria lor sunt cei din Hong-Kong. Astfel, din cetăţenii milionari ai acestui mic stat, au recunoscut faptul că ar emigra în număr mult mai mic, 16%, în timp ce 23% din singaporezii milionari au oferit un răspuns similar.

Destinaţia preferată pentru milionarii chinezi care vrea să emigreze ar fi Hong Kong (30% din persoanele intervievate), urmată de Canada (23%). Principalele motive ale acestei opţiuni ar fi datorate accesului la un sistem educaţional mult mai bun pentru copiii milionarilor, oferta de munca tot pentru urmaşii lor, o mai mare securitate personală şi sisteme medicale bune.

„Cei bogaţi au şansa de a merge oriunde în lume unde pot avea acces la servicii profesioniste, acces la orice, de la proprietăţi, artă sau opţiuni pentru a petrece timpul liber”, a afirmat James Faulconbridge, expert în globalizare şi mobilitate al Universităţii Lancaster din Anglia.

Totodată, opţiunea privind stabilirea pe teritoriul Canadei pare a fi mult mai dificilă din cauza unui număr foarte mare de solicitări de vize a chinezilor care vor să meargă în această ţară.  


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb