Indonezia: Nouă condamnați la moarte, dintre care opt străini, au primit notificarea oficială de execuție iminentă

Indonezia: Nouă condamnați la moarte, dintre care opt străini, au primit notificarea oficială de execuție iminentă

Nouă condamnați la moarte pentru trafic de droguri în Indonezia, dintre care opt cetățeni străini, au primit notificarea oficială de execuție iminentă, a indicat sâmbătă Parchetul general de la Jakarta, transmite AFP. ''Am încheiat notificarea pentru fiecare condamnat din cele nouă persoane'', a declarat Tony Spontana, purtător de cuvânt al Parchetului indonezian.

Zece condamnați figurau pe lista inițială, dar francezul Serge Atlaoui a fost retras în ultimul moment.

Printre cei condamnați care vor fi aduși în fața plutonului de execuție se află cetățeni din Australia, Brazilia, Nigeria, Ghana și Filipine. Acest caz a tensionat relațiile dintre guvernele acestor state și Jakarta.

Curtea Supremă din Indonezia a respins în această săptămână recursul depus de un condamnat francez și de un altul din Ghana, potrivit presei indoneziene.

Australia a cerut în mod repetat clemență în cazul cetățenilor ei Andrew Chan și Myuran Sukumaran, considerați a fi liderii rețelei de trafic de droguri supranumită Bali Nine.

Indonezia are pedepse dure pentru fapte penale implicând drogurile și a reluat în 2013 execuțiile, după o pauză de cinci ani. În acest an, în această țară au fost deja executate șase persoane condamnate la moarte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro