Israel: Autorii incendiului care a distrus o familie palestiniană, puși "în curând" sub acuzare

Israel: Autorii incendiului care a distrus o familie palestiniană, puși "în curând" sub acuzare

Inculparea autorilor evrei ai incendiului care a costat viața unui bebeluș palestinian și a părinților săi, în iulie, în Cisiordania ocupată, se apropie, a afirmat sâmbătă ministrul israelian al apărării, Moshe Yaalon, relatează AFP. "Nu va trece mult timp până când vor fi depuse actele de acuzare contra criminalilor, spre regretul nostru, teroriști evrei", a declarat Moshe Yaalon într-un interviu acordat canalului doi al televiziunii israeliene.

Potrivit unor surse judiciare citate de site-ul de informații Ynet, actele de acuzare ar putea fi emise la mijlocul săptămânii viitoare.

Un bebeluș palestinian de 18 luni, Ali Dawabsheh, și părinții lui au murit în incendiul casei lor din Duma, un sat situat în Cisiordania ocupată din 1967 de israelieni.

Difuzarea la sfârșitul săptămânii a unor imagini cu extremiști evrei la o nuntă bucurându-se de moartea acestei familii a relansat dezbaterea asupra violenței evreiești în Israel.

Moshe Yaalon a invitat anumite personalități politice aparținând mișcării naționaliste religioase să își facă un "examen de conștiință" și "să traseze linii clare" pentru respectarea statului de drept.

În opinia sa, anumite personalități au slăbit statul de drept adoptând o atitudine laxistă în privința infracțiunilor comise de evrei contra palestinienilor.

"Există o legătură directă între nesupunerea față de statul de drept și faptul că tineri dau foc unei familii și sărbătoresc această crimă", a declarat el.

El a salutat declarațiile lui Naftali Bennett, ministru al educației și lider al partidului naționalist religios Căminul Evreiesc — partizan al colonizării—, care i-a calificat "teroriști" pe extremiștii care au sărbătorit moartea lui Ali Dawabsheh.

Ministrul apărării a adăugat că vor fi deschise anchete și asupra "unor rabini care prin declarațiile lor repetate într-o lungă perioadă de timp îi împing pe tineri la acțiune".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

4 Medic pediatru din Timișoara prins sub un pod în compania unui adolescent de 16 ani. Băiatul avea șlițul desfăcut

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România