Israelul a eliberat-o pe Malak, simbolul copiilor palestinieni aflați în închisorile israeliene

Israelul a eliberat-o pe Malak, simbolul copiilor palestinieni aflați în închisorile israeliene

Israelul a eliberat-o vineri, după șase săptămâni de închisoare, pe eleva palestiniană Malak al-Khatib, în vârstă de 14 ani, a cărei detenție a cristalizat furia palestinienilor împotriva arestărilor în rândul copiilor în Teritoriile Ocupate, relatează AFP.

Malak al-Khatib a fost eliberată în Tulkarem (Cisiordania ocupată), unde ea a fost adusă de către israelieni și unde s-a întâlnit cu părinții ei, cu rude, precum și cu primarul orașului. Adolescenta s-a dus apoi în satul ei, Beitin, situat la o distanță de circa 40 km.

Cea mai tânără deținută palestiniană din închisorile israeliene devenise un simbol. Ea fusese arestată pe 31 decembrie în apropiere de o rută folosită de către numeroși coloniști israelieni. Ea amenința că va arunca cu pietre și avea asupra sa un cuțit cu care intenționa să înjunghie orice soldat care venea s-o aresteze, potrivit acuzațiilor israeliene lansate împotriva adolescentei palestiniene.

După trei săptâmâni de detenție preventivă, Malak a fost judecată de un tribunal militar, singurul tip de instanță israeliană competentă în Teritoriile Palestiniene, și condamnată pe 21 ianuarie la două luni de închisoare și la o amendă 1.500 de dolari. Tribunalul s-a bazat pe mărturiile pe care le-ar fi făcut adolescenta. Tatăl fetei contestă acuzațiile și spune că fiica sa a făcut declarațiile sub presiune.

Clubul Deținuților, care-i apără pe cei 6.500 de deținuți palestinieni aflați în închisorile israeliene, susține să există aproape 200 de minori printre persoanele închise, și doar câteva fete. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

3 Așa o fi?

4 Mai există DNA?

5 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri