Italia: 800 de imigranți salvați pe un vas abandonat de echipaj

Paza italiană de coastă a salvat sâmbătă în largul Siciliei aproximativ 800 de imigranți, în mare parte sirieni, aflați la bordul unui cargou abandonat de echipajul său care pornise pilotul automat, potrivit agenției ANSA, preluată de AFP.

Cargobotul cu o lungime de 70 de metri, plecat din Turcia, se afla la 100 de mile marine (185 de kilometri) de Sicilia când imigranții, incapabili să preia controlul, au avertizat în cursul dimineții autoritățile italiene cu ajutorul unui telefon prin satelit.

În pofida mării agitate, echipele de salvare au reușit să urce la bordul vasului, care continua să avanseze cu circa șase noduri (11 kilometri) pe oră pentru a prelua controlul acestuia și a-l îndrepta spre un port din Sicilia.

Paza de coastă a calificat drept "criminală" conduita călăuzelor, subliniind riscul unei ciocniri sau al unui accident, a adăugat sursa amintită.

Până în prezent, AFP nu a putut obține confirmarea acestei informații de către paza de coastă.

Sâmbătă dimineață, grănicerii italieni au anunțat într-un comunicat că au salvat vineri 194 de imigranți, dintre care 38 de copii și 23 de femei, aflați la bordul unei nave comerciale care lua apă și ulterior s-a scufundat. Acești imigranți erau, de asemenea, sirieni plecați din Turcia.

Anotimpul rece și înlocuirea treptată a vastei operațiuni de salvare "Mare Nostrum" cu un dispozitiv mai limitat de control al frontierelor, numit "Triton", nu a pus capăt transportului imigranților cu ambarcațiuni improvizate în Marea Mediterană.

În Italia, în anul 2014 au ajuns în total mai multe de 160.000 de imigranți, o medie de 450 de persoane pe zi, în marea majoritate originari din Siria și Eritreea.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

4 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

5 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion