Italia a salvat 4.000 de imigranţi, în ultimele 48 de ore, în Marea Mediterană

Italia a salvat 4.000 de imigranţi, în ultimele 48 de ore, în Marea Mediterană

Aproximativ 4.000 de imigranţi au fost salvaţi în ultimele 48 de ore de Italia în Marea Mediterană, iar numărul a depăşit 15.000 de persoane de la începutul anului, a afirmat, miercuri, ministrul italian de Interne, Angelino Alfano.

Italia a salvat 4.000 de imigranţi, în ultimele 48 de ore, în Marea Mediterană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Debarcările nu se opresc, iar urgenţa este din ce în ce mai mare: două nave se pregătesc să salveze două vapoare având la bord 300 şi, respectiv, 361 de persoane. De asemenea, se pare că există cel puţin un cadavru la bordul uneia dintre cele două vapoare", a adăugat ministrul la postul public de radio Rai Uno.

"Italia se află sub o presiune migratorie foarte puternică venind din Libia", a mai afirmat ministrul italian de Interne.

Potrivit oficialului italian, "între 300 şi 600.000 de imigranţi" ar urma să se îmbarce din Libia pentru a ajunge în Europa. "Estimarea a fost confirmată de comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom", a asigurat ministrul italian de Interne.

Europa "trebuie să se ocupe de această situaţie. Bruxellesul nu poate spune că, prin alocarea celor 80 de milioane de euro pentru FRONTEX (Agenţia de supraveghere a frontierelor europene) a rezolvat problema", a apreciat oficialul italian.

Guvernul italian a lansat în toamna anului trecut operaţiunea Mare Nostrum, pentru a consolida dispozitivul militar şi umanitar din regiune după două naufragii soldate cu circa 400 de morţi, în decurs de o săptămână în luna octombrie, în apropierea de insula Lampedusa şi Malta.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...