Iurie Leancă asigură Rusia că Republica Moldova îşi va păstra statutul de neutralitate

Iurie Leancă asigură Rusia că Republica Moldova îşi va păstra statutul de neutralitate

Republica Moldova îşi va păstra statutul de neutralitate prevăzut de Constituţie, a declarat premierul moldovean Iurie Leancă într-un interviu acordat luni agenţiei de presă ruseşti Itar-Tass, potrivit paginii electronice a acesteia.

"Republica Moldova este o ţară neutră. Neutralitatea noastră oferă un fundament solid pentru rezolvarea conflictului transnistrean şi îndepărtarea tuturor temerilor legate de securitate din partea Rusiei. Aceasta dovedeşte că apropierea R.Moldova de Uniunea Europeană nu reprezintă o ameninţare pentru interesele de securitate ale Rusiei", a declarat Leancă.

Premierul moldovean consideră că ţara sa ar trebui să continue discuţiile cu Rusia despre apropierea sa de UE pentru a îndepărta toate temerile şi îngrijorările.

"Nu intenţionăm să creăm tensiuni şi complicaţii în mod inutil. Nu suntem interesaţi de o discordie geopolitică. Suntem ataşaţi acestei abordări şi ne aşteptăm ca Rusia să facă paşi în această direcţie", a declarat Leancă.

El a afirmat în acest sens că autorităţile moldoveneşti ar trebui ghidate de Constituţie în acţiunile lor.

"Avem o coaliţie de guvernământ în care pot existe puncte de vedere diferite. Este un proces normal. Are loc în toate ţările cu un sistem de guvernare pluripartid. Este important pe termen lung ca toate grupurile puterii să respecte Constituţia şi să se supună prevederilor constituţionale şi legile actuale", a explicat Leancă.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…