Jihadistul care l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ar putea fi rapperul „L Jinny“

Jihadistul care l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ar putea fi rapperul „L Jinny“

Abdel Majed Abdel Bary a intrat în atenţia poliţiei după ce a postat recent pe contul său de Twitter o fotografie în care apare ţinând în mână un cap de om. Până anul trecut, Bary, în vârstă de 23 de ani, locuia cu mama sa şi cu cei cinci fraţi la Londra.

Tatăl lui Bary, un refugiat egiptean despre care se crede că era unul dintre cei mai apropiaţi locotenenţi ai defunctului lider al Al Qaeda, Osama Bin Laden, a fost extrădat în 2012 din Marea Britanie către SUA, fiind acuzat de terorism pentru presupusul său rol în bombardarea ambasadelor americane în estul Africii în 1998.

În afară de rapperul „L Jinny“, serviciile secrete britanice mai au în cercul restrâns al suspecţilor un hacker şi un autor de ghiduri de călătorie.

Toţi trei trei fac parte dintr-un grup de jihadişti britanici care luptă în Siria numit, culmea, „The Beatles“, potrivit declaraţiilor unui prizonier francez care a fost eliberat recent din captivitate şi care l-a cunoscut pe jurnalistul american, scrie „Daily Mail“.

Francezul a declarat zilele trecute că ştie cine ar fi putut să-l ucidă pe Foley, iar informaţiile pe care le-a oferit anchetatorilor au dus la aceste trei variante: Abdel-Majed Abdel Bary, 23 de ani, un rapper din Londra, Abu Hussain al-Britani, 20 de ani, un hacker din Portsmouth, care i-a spart căsuţa de email lui Tony Blair, şi fratele hakerului, Abu Abdullah Al-Britani.

Serviciul secret britanic MI5 a ajuns la suspecţi după ce a folosit un program de recunoaştere a vocii, dar şi pe baza informaţiilor postate de cei trei jihadişti pe reţelele sociale.

Toţi cei trei britanici care s-au înrolat în Statul Islamic au postat pe Internet imagini în care apar ţinând în mâini capetele unor victime care au avut aceeaşi soartă ca a americanului James Foley.

„Nu pot face diferenţa între îngeri şi demoni“

Abdel-Majed Abdel Bary este un fost cântăreţ de rap cunoscut sub numele de scenă L. Jinny. Potrivit „The Independent“, Bary era un rapper aspirant ale cărui melodii erau difuzate, în 2012, de postul de radio BBC. Muzica lui face referire la violenţă, la consumul de droguri, dar şi la ameninţările la adresa familie sale, care a fost deportată din Egipt. Printre piesele lui se numără „Overdose“, „Flying High“, „Dreamer“ şi „The Beginning“.

„Nu pot face diferenţa între îngeri şi demoni/ Inima mea se dezintegrează/ Nu am sentimente normale“, „Încerc să mă schimb, dar mâinile mele sunt pătate de sânge/ Şi nu mă pot schimba până când nu am fonduri în bancă“, „Chiar dacă viaţa mea este binecuvântată, nu-mi pot găsi pacea“ sunt câteva dintre versurile melodiilor semnate de Bary.

În melodiile recente, tânărul critică oamenii care aleg să-şi risipească banii în cluburi, pe băutură şi pe droguri în loc să-şi întreţină familiile. Cel mai recent videoclip postat pe canalul YouTube, în martie anul acesta, este intitulat „The Beginning“.

„Dă-mi mândrie şi onoare aşa cum i-ai dat tatei/ Jur că în ziua în care ei au venit şi l-au luat pe tata am vrut să omor un poliţist sau doi“, cântă Bary.

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/james-foley" target="_blank">View the story "James Foley" on Storify</a>]

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…