John Kerry, constrâns să urce la bordul unui zbor comercial pentru a-şi încheia turneul mondial

Secretarul de Stat american, John Kerry, a fost constrâns să ia un zbor comercial între Hawaii şi Washington, joi, din cauza unei pene electrice a avionului său al Air Force, care l-a transportat timp de o săptămână într-un tur al lumii, a anunţat un oficial din cadrul Departamentului de Stat.

John Kerry, constrâns să urce la bordul unui zbor comercial pentru a-şi încheia turneul mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kerry, o mare parte a delegaţiei sale şi jurnaliştii care îl însoţeau s-au îmbarcat în cele din urmă la Honolulu la bordul unui avion United Airlines cu destinaţia Washington, pentru un zbor de nouă ore, relatează AFP.

Ei ar fi trebuit în principiu să circule la bordul unui Boeing 757 în culorile alb şi albastru ale Statelor Unite, avioane civile ale forţelor aeriene americane. El a parcurs deja 515.000 mile (828.800 de kilometri) de un an şi jumătate şi a vizitat 51 de ţări.

Dar staţionat la o bază aeriană americană în apropiere de Honolulu, avionul Boeing a avut o "problemă electrică" în zori şi toţi pasagerii au fost debarcaţi şi duşi în cursul după-amiezii pe aeroportul din Honolulu.

Kerry îşi încheia un tur complet al globului, care l-a dus timp de o săptămână de la Washington în Afganistan, apoi în Myanmar, Australia, Insulele Solomon şi Hawaii.

Aşteptându-şi avionul, Kerry a glumit cu echipa sa asupra faptului că nu acumulează "mile" pe un cont de călător cu transportul aerian.

Avioanele Boeing 757 ale Air Force sunt amenajate special pentru secretarul de Stat, echipa sa, agenţii de securitate şi jurnalişti. Ele au circa 20 de ani de exploatare.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…