John Kerry, constrâns să urce la bordul unui zbor comercial pentru a-şi încheia turneul mondial

Secretarul de Stat american, John Kerry, a fost constrâns să ia un zbor comercial între Hawaii şi Washington, joi, din cauza unei pene electrice a avionului său al Air Force, care l-a transportat timp de o săptămână într-un tur al lumii, a anunţat un oficial din cadrul Departamentului de Stat.

John Kerry, constrâns să urce la bordul unui zbor comercial pentru a-şi încheia turneul mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kerry, o mare parte a delegaţiei sale şi jurnaliştii care îl însoţeau s-au îmbarcat în cele din urmă la Honolulu la bordul unui avion United Airlines cu destinaţia Washington, pentru un zbor de nouă ore, relatează AFP.

Ei ar fi trebuit în principiu să circule la bordul unui Boeing 757 în culorile alb şi albastru ale Statelor Unite, avioane civile ale forţelor aeriene americane. El a parcurs deja 515.000 mile (828.800 de kilometri) de un an şi jumătate şi a vizitat 51 de ţări.

Dar staţionat la o bază aeriană americană în apropiere de Honolulu, avionul Boeing a avut o "problemă electrică" în zori şi toţi pasagerii au fost debarcaţi şi duşi în cursul după-amiezii pe aeroportul din Honolulu.

Kerry îşi încheia un tur complet al globului, care l-a dus timp de o săptămână de la Washington în Afganistan, apoi în Myanmar, Australia, Insulele Solomon şi Hawaii.

Aşteptându-şi avionul, Kerry a glumit cu echipa sa asupra faptului că nu acumulează "mile" pe un cont de călător cu transportul aerian.

Avioanele Boeing 757 ale Air Force sunt amenajate special pentru secretarul de Stat, echipa sa, agenţii de securitate şi jurnalişti. Ele au circa 20 de ani de exploatare.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

5 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?