Jurnalist şi activist naţionalist ucrainean, răpit şi ucis

Jurnalist şi activist naţionalist ucrainean, răpit şi ucis

Un jurnalist şi activist al partidului naţionalist ucrainean Svoboda (Libertate) a fost găsit mort, prezentând urme de tortură, la o zi după ce a fost răpit, a anunţat formaţiunea duminică.

Jurnalist şi activist naţionalist ucrainean, răpit şi ucis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Corpul lui Vasili Serghienko a fost găsit sâmbătă, într-o pădure, în apropiere de satul Vigraiev, în centrul ţării, la aproximativ 120 de kilometri sud-est de Kiev, se arată într-un comunicat emis de către partid.

Acesta prezenta "urme de tortură" şi răni de cuţit şi avea "craniul spart", potrivit Svoboda, care precizează că bărbatul a fost răpit de acasă, vineri seara, de către persoane necunoscute care l-au urcat cu forţa la bordul unui vehicul.

Parchetul local a confirmat descoperirea corpului jurnalistului, fără să ofere precizări, din cauza "anchetei în curs".

Potrivit Svoboda, Vasili Serghienko a spus că a primit recent ameninţări, iar moartea acestuia ar putea să aibă legătură cu articole pe care le-a scris despre un puternic om de afaceri din regiune, căruia partidul nu-i precizează numele.

În afară de activitatea de jurnalist, el era un militant activ în cadrul Svoboda şi a participat la manifestaţiile proeuropene de la Kiev, care au condus la înlăturarea regimului ucrainean prorus, la sfârşitul lui februarie.

Partidul Svoboda, reprezentat în Parlament, este membru al coaliţiei la putere. Liderul formaţiunii, Oleg Tiagnibok, a fost criticat, în trecut, pentru declaraţii antisemite.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”