Kremlin: Nimeni nu poate vorbi cu Putin în limbajul ultimatumurilor pe marginea crizei din Ucraina

Kremlin: Nimeni nu poate vorbi cu Putin în limbajul ultimatumurilor pe marginea crizei din Ucraina

Nimeni nu poate folosi limbajul ultimatumurilor pentru a-i vorbi președintelui rus Vladimir Putin în negocierile de pace pe marginea crizei din Ucraina, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

'Nimeni nu a vorbit vreodată și nu poate vorbi cu președintele, chiar dacă ar dori, în limbajul ultimatumurilor', a declarat Peskov la postul de radio 'Ici Moscou', comentând informații apărute în presa americană conform cărora cancelarul federal german Angela Merkel ar fi amenințat Rusia cu noi sancțiuni, în cazul în care Putin ar refuza planul de pace franco-german pentru Ucraina.

Merkel s-a deplasat vineri, alături de președintele francez Francois Hollande, la Moscova, în încercarea de a-l convinge pe Vladimir Putin să le accepte planul de pace pentru Ucraina, unde conflictul armat între forțele regulate ucrainene și rebeli proruși a făcut deja cel puțin 5.400 de morți în zece luni.

La finalul celor cinci ore de negocieri, Kremlinul a anunțat că s-a ajuns la un acord pentru elaborarea unui plan de pace comun.

Potrivit publicației americane Wall Street Journal, în timpul negocierilor Merkel a amenințat Rusia cu noi sancțiuni, în cazul în care Moscova ar refuza propunerea franco-germană cu privire la reglementarea conflictului ucrainean.

De asemenea, cancelarul federal ar fi atenționat că Germania nu se va mai opune proiectelor SUA de a furniza arme letale Ucrainei, în cazul respingerii acestei propuneri de către președintele rus, nota publicația.

Vladimir Putin, Francois Hollande, Angela Merkel și președintele ucrainean Petro Poroșenko au convenit duminică, în urma unei discuții telefonice, să se reunească miercuri la Minsk, însă șeful statului rus a atenționat că de acum încolo va fi necesară o punere de acord asupra 'unui anumit număr de puncte' ce vizează planul de pace pentru Ucraina. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu