Liderul nord-coreean Kim Jong-un își anulează vizita la Moscova pentru ceremoniile de la 9 mai (Kremlin)

Liderul nord-coreean Kim Jong-un își anulează vizita la Moscova pentru ceremoniile de la 9 mai (Kremlin)

Liderul nord-coreean Kim Jong-un și-a anulat deplasarea la Moscova pentru ceremoniile de la 9 mai prilejuite de împlinirea a 70 de ani de la victoria aliaților asupra Germaniei naziste, a anunțat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, citat de agenția TASS. 'El nu poate veni (la Moscova). A luat decizia de a rămâne la Phenian. Decizia lui este legată de probleme interne și ne-a fost transmisă prin canale diplomatice', a precizat Peskov, potrivit agenției de presă ruse menționate.

Reprezentatul de la Kremlin a respins informațiile potrivit cărora anularea vizitei liderului nord-coreean în capitala rusă ar fi legată de criticile primite de Moscova din străinătate în privința prezenței lui Kim Jong-un la parada de la 9 mai.

Anterior, consilierul de la Kremlin Iuri Ușakov declara că liderul nord-coreean a fost invitat la ceremoniile de la Moscova și că Phenianul a confirmat venirea acestuia în capitala rusă.

De notat că mai mulți lideri occidentali, între care președintele american Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande, au refuzat invitația de a asista la ceremoniile prevăzute la Moscova pentru 9 mai, în contextul conflictului ucrainean. Cancelarul Germaniei se va deplasa însă la Moscova pe 10 mai, pentru a depune, împreună cu Vladimir Putin, o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, după care cei doi lideri vor avea o conferință de presă comună.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

5 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?