Litzenberg: Rusia încearcă să pună presiune pe state ca România, dar încercările sale sunt contraproductive

Adjunctul misiunii SUA la NATO, Earl Litzenberg, consideră că, prin declarațiile publice agresive din ultima perioadă, Federația Rusă încearcă să pună presiune pe state precum România, dar apreciază că această tactică este "contraproductivă" întrucât nu face decât să crească determinarea României și a NATO de a face pașii necesari pentru asigurarea securității Alianței. Întrebat la o masă rotundă cu jurnaliștii organizată miercuri de Ambasada SUA la București cum se poate proteja România de propaganda rusă, oficialul american a răspuns că acest lucru se poate face foarte simplu, prin prezentarea adevărului.

Litzenberg a arătat că opiniei publice trebuie să i se explice ce înseamnă să fii membru NATO, faptul că măsurile pe care NATO le ia sunt defensive și gândite să protejeze Alianța, nu sunt măsuri agresive și nu amenință pe nimeni.

"Cred că ceea ce vedem este Federația Rusă care încearcă să rupă unitatea Alianței. Am explicat foarte clar — Rusia știe asta — că sistemul de apărare antirachetă pe care NATO îl amplasează în România este conceput să răspundă amenințărilor din afara Europei, în principal din Orientul Mijlociu. Nu este îndreptat împotriva Rusiei și nu schimbă în niciun fel echilibrul strategic nuclear din Europa.

Am încercat în mai multe rânduri să avem un dialog cu Rusia pe acest subiect, dar până acum nu au dorit să discute", a declarat Earl Litzenberg. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…