MAE rus: Apelul Olandei de a coopera în ancheta pe marginea catastrofei aviatice MH17 este 'ciudat'

MAE rus: Apelul Olandei de a coopera în ancheta pe marginea catastrofei aviatice MH17 este 'ciudat'

Moscova consideră 'ciudat' îndemnul premierului olandez Mark Rutte de a coopera în ancheta pe marginea catastrofei aviatice în care a fost implicat un aparat Boeing al companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei, în vara lui 2014, doar după ce a fost dat publicității raportul ce conține 'concluzii de-a gata', potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, citată de agenția de presă RIA Novosti.

'Nu este foarte clară declarația premierului olandez Mark Rutte potrivit căruia Rusia trebuie să coopereze pe deplin la ancheta penală pe marginea circumstanțelor în care s-a prăbușit aparatul de zbor malaezian. Acest apel sună cu atât mai ciudat în condițiile în care noi am fost de la bun început gata să participăm la această anchetă', a spus Maria Zaharova.

Potrivit acesteia, Rusia 'nu a fost lăsată, sub diverse motive, să participe la această anchetă'. 'Și brusc, după publicarea raportului Biroului olandez pentru securitate (OVV) cu niște concluzii 'de-a gata', este nevoie de cooperarea Rusiei', a subliniat purtătorul de cuvânt al MAE rus.

Prim-ministrul olandez Mark Rutte a cerut Rusiei să coopereze pe deplin în ancheta penală cu privire la responsabilitatea față de doborârea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines în estului Ucrainei. 'Cer autorităților ruse să respecte acest raport și să ofere cooperare deplină în ancheta procurorilor publici', a spus Rutte. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Suntem distruși, fraților! / 25% dintre profesorii României provin de la Spiru Haret! 40% dintre profesorii din …

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 VIDEO Dacă făcea un pesedist asta, toată lumea înjura cu năduf...

5 Manda apare ca suspect într-un dosar la DNA, clasic pentru PSD