Mai mulţi muncitori români au protestat la Berlin faţă de neplata unor drepturi salariale

Mai mulţi muncitori din România, care au lucrat la construirea Mall of Berlin, au protestat, duminică, în capitala Germaniei, cerând să fie plătiţi pentru munca prestată, scrie Berliner Zeitung.

Potrivit cotidianului german, mai mulţi muncitori români au lucrat la ridicarea Mall of Berlin, inaugurat la sfârşitul lunii septembrie, dar au primit doar o mică parte din suma datorată de firmele angajatoare. 15 din ei, împreună cu circa 500 de susţinători, au organizat, duminică, un protest în Leipziger Platz, "templul shopping-ului" din Berlin, relatează Berliner Zeitung.

Aceştia au protestat timp de patru ore sub sloganul "Mall of Shame, plăteşte muncitorii!".

După inaugurarea celui mai mare mall din Berlin, pe 25 septembrie, românii au locuit două luni într-o baracă în apropierea mall-ului, la construirea căruia au lucrat timp de mai multe luni în această vară. Săptămâna trecută, baraca a fost ridicată, dar muncitorii au continuat să-şi ceară drepturile. Ei susţin că firmele care i-au angajat, Openmallmaster din Frankfurt am Main şi Metatec Fundus din Berlin, le datorează aproximativ 20.000 de euro.

Un reprezentant al Openmallmaster GmbH, citat de Berliner Zeitung, susţine că nici firma, care a avut calitatea de subcontractor, nu şi-a primit toţi banii de la dezvoltatorul imobiliar. Metatec Fundus, în schimb, respinge acuzaţiile.

De cealaltă parte, Harald Huth, dezvoltatorul Mall of Berlin, a declarat pentru site-ul rbb.de că firma sa a plătit toate salariile.

"De când am început să protestăm în mod public, am fost şi ameninţaţi. Dar nu renunţăm. Este vorba nu numai de banii noştri, ci şi de demnitatea noastră", a declarat unul dintre protestatari, conform sursei citate.

Muncitorii români sunt sprijiniţi de sindicatul FAU Berlin, care a anunţat, luni, că timp de două săptămâni vor fi organizate proteste în fiecare seară, de la ora 18:00, până când oamenii care au lucrat la Mall of Berlin vor fi plătiţi.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios