Majoritatea germanilor consideră că politica țării este încă influențată de cel de-al Doilea Război Mondial

Majoritatea germanilor consideră că politica țării este încă influențată de cel de-al Doilea Război Mondial

La 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial, peste 81% dintre germani consideră că politica externă a țării lor este încă influențată de cel mai întunecat capitol din istoria acestui stat, relatează marți DPA. Fie că este vorba despre obligațiile Germaniei față de Israel ca urmare a Holocaustului, relațiile germano-poloneze și germano-franceze sau a sensibilităților Germaniei față de Rusia, majoritatea germanilor consideră că războiul joacă încă un rol.

Sondajul realizat de Institutul YouGov în rândul a 1.000 de persoane pentru DPA, înainte de împlinirea pe 8 mai a 70 de ani de la sfârșitul războiului, arată că doar 8% dintre germani consideră că relațiile internaționale ale Germaniei nu au nicio legătură cu moștenirea lui Adolf Hitler și a înfrângerii Germaniei naziste.

Sondajul publicat marți arată că 47% dintre germani se simt în continuare afectați emoțional de cel de-al Doilea Război Mondial, în timp ce 40% consideră că acest subiect este încă important din punct de vedere istoric chiar dacă nu mai există o legătură emoțională. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA