Marea Britanie/alegeri: UKIP și-a prezentat platforma anti-UE și anti-imigrație

Marea Britanie/alegeri: UKIP și-a prezentat platforma anti-UE și anti-imigrație

Partidul pentru Independența Marii Britanii (UKIP) și-a prezentat miercuri platforma în perspectiva alegerilor legislative din 7 mai, dominată de două angajamente - ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) și limitarea masivă a imigrației, transmite AFP. Aflat la Thurrock, un oraș aflat pe malul Tamisei, liderul UKIP Nigel Farage a promis să organizeze ''în cel mai scurt timp'' un referendum în vederea părăsirii UE de către Marea Britanie în termen de doi ani și să sporească bugetul apărării dincolo de nivelul de 2% din PIB cerut de NATO.

De asemenea, politicianul eurofob britanic s-a angajat să reducă cu 75% ajutorul pentru țările în curs de dezvoltare și să favorizeze preferința națională prin instaurarea unui moratoriu de cinci ani asupra veniturilor lucrătorilor străini necalificați și a unui drept de intrare în Marea Britanie limitat și selectiv.

Farage s-a angajat, de asemenea, să pună în practică o ''revoluție fiscală în favoarea micilor contribuabili într-o națiune suverană'' care va avea controlul asupra propriilor legi, într-un spirit de ''bună vecinătate'' în Europa.

La rândul său, co-președinta UKIP Suzanne Evans a calificat toate propunerile lui Nigel Farage drept ''măsuri în direcția corectă''.

După victoria sa în alegerile europene de anul trecut, UKIP a reușit, în premieră, să aibă doi deputați în Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului britanic).

Potrivit unui sondaj de opinie al institutului TNS, publicat marți, UKIP ar urma să obțină la alegerile de luna viitoare 14% din voturi, plasându-se astfel de poziția a treia, după Partidul Conservator al premierului David Cameron (preferat de 34% din alegători) și Partidul laburist (care ar obține 32% din voturi). Pe poziția a patra s-ar plasa liberal-democrații, partenerii de coaliție guvernamentală ai conservatorilor, ce ar obține 9% din voturi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”