Marine Le Pen: Franța a fost influențată de SUA în problema sancțiunilor împotriva Rusiei

ranța a fost influențată de SUA în problema sancțiunilor împotriva Rusiei, a declarat marți lidera Frontului Național francez, Marine Le Pen, după întrevederea avută la Moscova cu președintele Dumei de Stat, Serghei Narâșkin, informează agenția de presă TASS.

'Guvernul francez — atât cel trecut, cât și cel actual — este extrem de supus influenței americanilor. Trebuie spus că SUA au jucat un mare rol în adoptarea sancțiunilor împotriva Rusiei', a spus Marine Le Pen.

Întrebată de TASS dacă există posibilitatea unor schimbări în politica oficială a Parisului față de Rusia, politicianul francez a zâmbit și a răspuns: 'Mijlocul lui 2017, alegerea Marinei Le Pen președinte al republicii'.

Lidera Frontului Național francez și-a exprimat mulțumirea în legătură cu faptul că 'are posibilitatea să facă în mod regulat schimb de opinii cu Serghei Narâșkin pe marginea unor probleme importante'. 'Probleme asupra cărora, trebuie spus, avem puncte de vedere comune', a adăugat Le Pen.

'Cred că evoluția situației în lume necesită ca noi să putem face schimb de opinii pe marginea unor probleme atât de importante precum criza din Ucraina, deteriorarea situației legată de (gruparea jihadistă) Statul Islamic, pericolul atacurilor teroriste, situația financiară din lume — pentru că nu suntem asigurați în fața unei noi crize economice, în special ca urmare a problemelor Greciei, Italiei', a conchis Marine Le Pen.

Președinta Frontului Național s-a mai deplasat la Moscova în aprilie 2014, la câteva săptămâni după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Ea a fost primită și cu acel prilej de Serghei Narâșkin și a susținut propunerea rusă de federalizare a Ucrainei, denunțând sancțiunile europene.

Potrivit AFP, în contextul în care tensiunile persistă în dosarul ucrainean între Rusia și occidentali, Moscova încearcă să strângă legăturile cu partidele de extremă dreaptă din Europa. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

4 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există