Marine Le Pen: Franța a fost influențată de SUA în problema sancțiunilor împotriva Rusiei

ranța a fost influențată de SUA în problema sancțiunilor împotriva Rusiei, a declarat marți lidera Frontului Național francez, Marine Le Pen, după întrevederea avută la Moscova cu președintele Dumei de Stat, Serghei Narâșkin, informează agenția de presă TASS.

'Guvernul francez — atât cel trecut, cât și cel actual — este extrem de supus influenței americanilor. Trebuie spus că SUA au jucat un mare rol în adoptarea sancțiunilor împotriva Rusiei', a spus Marine Le Pen.

Întrebată de TASS dacă există posibilitatea unor schimbări în politica oficială a Parisului față de Rusia, politicianul francez a zâmbit și a răspuns: 'Mijlocul lui 2017, alegerea Marinei Le Pen președinte al republicii'.

Lidera Frontului Național francez și-a exprimat mulțumirea în legătură cu faptul că 'are posibilitatea să facă în mod regulat schimb de opinii cu Serghei Narâșkin pe marginea unor probleme importante'. 'Probleme asupra cărora, trebuie spus, avem puncte de vedere comune', a adăugat Le Pen.

'Cred că evoluția situației în lume necesită ca noi să putem face schimb de opinii pe marginea unor probleme atât de importante precum criza din Ucraina, deteriorarea situației legată de (gruparea jihadistă) Statul Islamic, pericolul atacurilor teroriste, situația financiară din lume — pentru că nu suntem asigurați în fața unei noi crize economice, în special ca urmare a problemelor Greciei, Italiei', a conchis Marine Le Pen.

Președinta Frontului Național s-a mai deplasat la Moscova în aprilie 2014, la câteva săptămâni după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Ea a fost primită și cu acel prilej de Serghei Narâșkin și a susținut propunerea rusă de federalizare a Ucrainei, denunțând sancțiunile europene.

Potrivit AFP, în contextul în care tensiunile persistă în dosarul ucrainean între Rusia și occidentali, Moscova încearcă să strângă legăturile cu partidele de extremă dreaptă din Europa. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

4 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

5 Regele Thailandei s-a izolat alături de 20 de femei, în Germania, unde a închiriat hotel întreg

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut