MASACRU la un ziar FRANCEZ de SATIRĂ/FOTO/VIDEO

MASACRU la un ziar FRANCEZ de SATIRĂ/FOTO/VIDEO

Cel mai grav atentat terorist din Franta: Cel putin 12 morti, 4 persoane in stare critica si 20 de raniti in redactia ziarului francez de satira Charlie Hebdo. Atacatorii strigau Alah akbar! si L-am razbunat pe profetul Mahomed si l-am ucis pe Charlie Hebdo!

Focuri de arma automata au fost semnalate miercuri de martori la sediul saptamanalului francez de satira Charlie Hebdo, cunoscut pentru publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed. 

Un tir intens a izbucnit pe bulevardul Richard-Lenoir, aflat in centrul Parisului, unde functioneaza redactia Charlie Hebdo. AFP relateaza ca printre cei atinsi de tir se numara si un politist.

Atacatorii ar fi doi barbati cu cagule negre, care au patruns in sediul ziarului cu pusti automate Kalasnikov. La jumatate de ora dupa intrarea lor in cladire au inceput sa se auda focurile de arma, iar ulterior atacatorii au parasit cladirea.

13.56: Primele imagini filmate cu atacul terorist au fost realizate de Martin Boudot, de la agentia Premières Lignes. Din materialul filmat se aud voci strigand "Alah Akbar" (Alah e mare).

 13.49: La ora 12.28, redactia Charlie Hebdo publica, pe contul de Twitter, un desen care il infatiseaza pe Al Baghdadi, liderul gruparii Statului Islamic, peste care apare textul: "Urari si lui Al Bghdadi". In caricatura, acesta vorbeste la un microfon si spune "Si mai ales sanatate!". Textul care insoteste imaginea este "Cele mai bune urari, apropo".

 Ora 13.37: Cel putin 11 morti, zece raniti dintre care 5 in stare critica - bilantul oficial al Politiei franceze, citat de Reuters

Ora 13.32: Cei doi atentatori ar fi parasit scena atentatului intr-o masina neagra, spune un martor citat de Le Monde

Ora 13.31: Charb, directorul si principalul caricaturist al Charlie Hebdo, a fost ranit in atentat, anunta Le Monde

Ora 13.30: Procurorii parizieni au confirmat pentru televiziunea BFMTV ca exista zece morti

Ora 13.29: Le Parisien sustine ca sint cel putin 11 morti: 10 in redactie si unul in afara cladirii

Ora 13.25: Ziaristii Charlie Hebdo s-au refugiat pe acoperis, de unde au postat si o fotografie pe Twitter.

 Ce este Charlie Hebdo:

In noiembrie 2011 sediul parizian al publicatiei satirice Charlie Hebdo, care publicase o editie dedicata legii islamice sharia, cu "Mahomed redactor sef", a fost distrus dupa ce a fost atacat cu cocktailuri molotov, iar site-ul saptamanalului sau a fost piratat.

Ulterior, in septembrie 2012, Charlie Hebdo a publicat noi caricaturi cu profetul Mahomed "in pozitii indraznete". Ca urmare, directorul publicatiei a anuntat ca site-ul a fost "blocat deoarece a fost piratat"




Caricatura publicata pe Twitter de Charlie Hebdo inainte de atac Foto: Twitter



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale