Miniştrii de Externe ai Rusiei şi Germaniei au vorbit la telefon despre Ucraina şi Transnistria

Conform sursei citate, cei doi şefi ai diplomaţiei au încercat să găsească cele mai bune căi diplomatice pentru a detensiona tensiunile din Ucraina. Totodată, cei doi înalţi oficiali au adus în discuţie şi situaţia din Transnistria.

„În urma discuţiei telefonice care a avut loc astăzi între preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel, miniştrii de Externe au continuat căutarea căilor care să permită rezolvarea crizei din Ucraina. Cei doi au discutat şi despre situaţia din Transnistria care necesita o creştere a eforturilor diplomatice”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele rus Vladimir Putin au discutat la telefon luni despre necesitatea unei participări active a comunităţii internaţionale la stabilizarea Ucrainei.

În cadrul convorbirii telefonice, Vladimir Putin a confirmat că recent a dispus o „retragere parţială” a trupelor ruse de la frontiera estică a Ucrainei. Preşedintele Rusiei a denunţat încă o dată „bloacada” impusă regiunii separatiste Trasnistria, precum şi necesitatea de a găsi nişte măsuri pentru anularea ei.

Recent, premierul rus, Dmitri Medvedev, a anunţat că intenţionează să facă din peninsula Crimeea o zonă economică specială, cu facilitaţi fiscale şi o birocraţie redusă, cu scopul de a atrage investitorii. Anunţul său nu a rămas fără răspuns, Ucraina condamnând o posibilă vizita a lui Medvedev în Crimeea.

Potrivit NATO, Rusia ar avea circa 40.000 de trupe militare staţionate la frontiera de est a Ucrainei.


Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

3 Un imbecil

4 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

5 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică