Mitinguri ale comuniştilor şi socialiştilor, de Ziua Muncii, la Chişinău

Simpatizanţii comuniştilor şi cei ai socialiştilor au mărşăluit separat, joi, pe străzile Chişinăului, cu ocazia zilei de 1 Mai, în timp ce Guvernul şi sindicatele s-au ţinut departe de mitinguri, relatează Europa Liberă, în pagina electronică.

Mitinguri ale comuniştilor şi socialiştilor, de Ziua Muncii, la Chişinău

Cele două manifestaţii organizate de PCRM şi PSRM au fost convocate la aceeaşi oră, dar în locuri diferite. Socialiştii şi-au chemat simpatizanţii în faţa Teatrului de Operă şi Balet, iar comuniştii şi-au dat întâlnire în faţa sediului Academiei de Ştiinţe. La ambele mitinguri a dominant culoarea roşie, au cântat fanfarele, iar lozincile scandate de participanţi au fost practic similare.

Atât socialiştii, cât şi comuniştii au folosit Ziua de 1 mai pentru a-şi promova propria agendă politică. Comuniştii, în frunte cu liderul partidului Vladimir Voronin, au lansat critici dure la adresa guvernării,după care au prezentat un proiect de platformă electorală, îndemnându-şi simpatizanţii să îl analizeze şi să vină cu propuneri.

Documentul conţine, pe de o parte, critici dure la adresa Acordului de Asociere, care în opinia comuniştilor trebuie îmbunătăţit, iar pe de altă parte aduce laude Uniunii Vamale, care, potrivit PCRM, este pregătită pentru integrarea economică a Republicii Moldova.

Nici socialiştii nu au ratat prilejul pentru a continua campania de popularizare a opţiunii lor de politică externă şi anume aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

Mai mulţi dintre participanţii la cele două mitinguri au declarat însă că au venit în virtutea obişnuinţei de a-i onora la 1 Mai pe oamenii muncii.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate