Mitinguri ale comuniştilor şi socialiştilor, de Ziua Muncii, la Chişinău

Mitinguri ale comuniştilor şi socialiştilor, de Ziua Muncii, la Chişinău

Simpatizanţii comuniştilor şi cei ai socialiştilor au mărşăluit separat, joi, pe străzile Chişinăului, cu ocazia zilei de 1 Mai, în timp ce Guvernul şi sindicatele s-au ţinut departe de mitinguri, relatează Europa Liberă, în pagina electronică.

Mitinguri ale comuniştilor şi socialiştilor, de Ziua Muncii, la Chişinău

Cele două manifestaţii organizate de PCRM şi PSRM au fost convocate la aceeaşi oră, dar în locuri diferite. Socialiştii şi-au chemat simpatizanţii în faţa Teatrului de Operă şi Balet, iar comuniştii şi-au dat întâlnire în faţa sediului Academiei de Ştiinţe. La ambele mitinguri a dominant culoarea roşie, au cântat fanfarele, iar lozincile scandate de participanţi au fost practic similare.

Atât socialiştii, cât şi comuniştii au folosit Ziua de 1 mai pentru a-şi promova propria agendă politică. Comuniştii, în frunte cu liderul partidului Vladimir Voronin, au lansat critici dure la adresa guvernării,după care au prezentat un proiect de platformă electorală, îndemnându-şi simpatizanţii să îl analizeze şi să vină cu propuneri.

Documentul conţine, pe de o parte, critici dure la adresa Acordului de Asociere, care în opinia comuniştilor trebuie îmbunătăţit, iar pe de altă parte aduce laude Uniunii Vamale, care, potrivit PCRM, este pregătită pentru integrarea economică a Republicii Moldova.

Nici socialiştii nu au ratat prilejul pentru a continua campania de popularizare a opţiunii lor de politică externă şi anume aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

Mai mulţi dintre participanţii la cele două mitinguri au declarat însă că au venit în virtutea obişnuinţei de a-i onora la 1 Mai pe oamenii muncii.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...