Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Mitinguri ale comuniştilor şi socialiştilor, de Ziua Muncii, la Chişinău

Simpatizanţii comuniştilor şi cei ai socialiştilor au mărşăluit separat, joi, pe străzile Chişinăului, cu ocazia zilei de 1 Mai, în timp ce Guvernul şi sindicatele s-au ţinut departe de mitinguri, relatează Europa Liberă, în pagina electronică.

Mitinguri ale comuniştilor şi socialiştilor, de Ziua Muncii, la Chişinău

Cele două manifestaţii organizate de PCRM şi PSRM au fost convocate la aceeaşi oră, dar în locuri diferite. Socialiştii şi-au chemat simpatizanţii în faţa Teatrului de Operă şi Balet, iar comuniştii şi-au dat întâlnire în faţa sediului Academiei de Ştiinţe. La ambele mitinguri a dominant culoarea roşie, au cântat fanfarele, iar lozincile scandate de participanţi au fost practic similare.

Atât socialiştii, cât şi comuniştii au folosit Ziua de 1 mai pentru a-şi promova propria agendă politică. Comuniştii, în frunte cu liderul partidului Vladimir Voronin, au lansat critici dure la adresa guvernării,după care au prezentat un proiect de platformă electorală, îndemnându-şi simpatizanţii să îl analizeze şi să vină cu propuneri.

Documentul conţine, pe de o parte, critici dure la adresa Acordului de Asociere, care în opinia comuniştilor trebuie îmbunătăţit, iar pe de altă parte aduce laude Uniunii Vamale, care, potrivit PCRM, este pregătită pentru integrarea economică a Republicii Moldova.

Nici socialiştii nu au ratat prilejul pentru a continua campania de popularizare a opţiunii lor de politică externă şi anume aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

Mai mulţi dintre participanţii la cele două mitinguri au declarat însă că au venit în virtutea obişnuinţei de a-i onora la 1 Mai pe oamenii muncii.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut asta? E distribuită chiar de susținători PSD!

2 ALERTĂ Liviu Pleșoianu DEMISIONEAZĂ din PSD? Mesaj ultimativ pe Facebook

3 Documente-BOMBĂ! Cum se pregătește decapitarea judecătorilor. „M-au constrâns și intimidat.”

4 ALERTĂ Ce sondaj a prezentat Pieleanu în CEx-ul PSD. Procente uriașe pentru USR / PLUS!

5 Un text care merită citit

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume