Moscova consideră că alegerile din Ucraina nu vor fi legitime fără o reformă constituţională

Moscova consideră că alegerile din Ucraina nu vor fi legitime fără o reformă constituţională

Rusia consideră că alegerile din Ucraina nu vor fi legitime fără să fie efectuată o reformă, în prealabil, a Constituţiei, a declarat un adjunct al ministrului de Externe, în contextul în care Moscova insistă asupra introducerii federalismului.

Grigori Karasin, adjunct al ministrului rus de Externe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vrem ca prioritatea să fie efectuarea unei reforme constituţionale care să ţină cont de opinia regiunilor", a declarat Grigori Karasin, citat de agenţii. "De acest lucru depinde în mare parte succesul alegerilor ucrainene", a adăugat el.

"Legitimitatea lor depinde de acest lucru", a insistat Karasin.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, care s-a întâlnit duminică, la Paris, cu secretarul de Stat american John Kerry, insistă asupra introducerii federalismului pentru apărarea drepturilor regiunilor rusofone din estul ţării, un lucru refuzat categoric de către noua putere de la Kiev.

Ucraina urmează să aleagă la 25 mai un înlocuitor al lui Viktor Ianukovici, îndepărtat de la putere după trei luni de contestare, încheiate într-o baie de sânge şi cu pierderea Crimeei, anexate de către Rusia.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu