Naționaliștii olandezi cer să se ia în discuție o posibilă retragere din acordurile Schengen

În urma atacului armat comis vineri într-un tren care circula pe ruta Amsterdam-Paris, liderul formațiunii xenofobe olandeze Partidul pentru Libertate (PVV), Geert Wilders, dorește ca plenului parlamentului de la Haga să fie convocat într-o sesiune extraordinară pentru a lua în discuție măsurile de prevenire a terorismului, precum și o eventuală renunțare la acordurile Schengen, relatează agenția EFE citând presa locală.

Wilders susține de mult timp ieșirea Olandei din spațiul de liberă circulație Schengen și reintroducerea controalelor la frontiere. Dar dezbaterea pe această temă a revenit în centrul atenției în Olanda după ce premierul belgian Charles Michel a declarat, tot după atacul de vineri, că trebuie examinat dacă acordurile Schengen pot fi 'adaptate', fără să ofere detalii.

Și ministrul italian de externe, Paolo Gentiloni, s-a declarat duminică preocupat de o posibilă punere în discuție a acordurilor Schengen, dar nu ca urmare a atacului din trenul Amsterdam-Paris, ci din cauza valului de imigranți ilegali care asaltează Europa.

Totuși, partidele ce alcătuiesc coaliția guvernamentală de la Haga, liberalii din VVD și laburiștii din PvdA, consideră că nu se impune convocarea ședinței cerute de Wilders, întrucât legislativul are deja programată pentru începutul lunii septembrie o dezbatere despre terorism.

Potrivit agenției locale de presă ANP, partidul VVD, din care face parte și premierul Mark Rutte, dorește să implementeze noi măsuri de securitate după ce o analiză a serviciilor secrete a relevat o sporire a amenințărilor teroriste. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Orban chiar este un om modest. Două momente

2 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

3 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

4 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

5 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț