Nava militară USS Vela Gulf va intra vineri în Marea Neagră. Pentagonul: Aceasta demonstrează angajamentul SUA de a coopera strâns cu aliaţii

Nava militară USS Vela Gulf va intra vineri în Marea Neagră. Pentagonul: Aceasta demonstrează angajamentul SUA de a coopera strâns cu aliaţii

Crucişătorul american Vela Gulf va ajunge vineri în Marea Neagră, în contextul tensiunilor dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia din cauza crizei din Ucraina, relatează publicaţia Stars and Stripes.

Nava militară USS Vela Gulf va intra vineri în Marea Neagră. Pentagonul: Aceasta demonstrează angajamentul SUA de a coopera strâns cu aliaţii (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Echipajul navei militare americane va participa la antrenamente cu aliaţii, în cadrul cooperării în domeniul securităţii, anunţă colonelul Steve Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Prezenţa navei militare în Marea Neagră demonstrează angajamentul Statelor Unite de a coopera strâns cu aliaţii în scopul sporirii securităţii şi stabilităţii maritime", a explicat Warren.

De la amplificarea crizei din Ucraina, Washingtonul a trimis mai multe nave militare în Marea Neagră, pentru exerciţii comune cu aliaţi din cadrul NATO. Convenţia de la Montreux (1936) interzice navelor militare ale unor ţări nonriverane să rămână în Marea Neagră mai mult de 21 de zile.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”