Nava militară USS Vela Gulf va intra vineri în Marea Neagră. Pentagonul: Aceasta demonstrează angajamentul SUA de a coopera strâns cu aliaţii

Nava militară USS Vela Gulf va intra vineri în Marea Neagră. Pentagonul: Aceasta demonstrează angajamentul SUA de a coopera strâns cu aliaţii

Crucişătorul american Vela Gulf va ajunge vineri în Marea Neagră, în contextul tensiunilor dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia din cauza crizei din Ucraina, relatează publicaţia Stars and Stripes.

Nava militară USS Vela Gulf va intra vineri în Marea Neagră. Pentagonul: Aceasta demonstrează angajamentul SUA de a coopera strâns cu aliaţii (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Echipajul navei militare americane va participa la antrenamente cu aliaţii, în cadrul cooperării în domeniul securităţii, anunţă colonelul Steve Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Prezenţa navei militare în Marea Neagră demonstrează angajamentul Statelor Unite de a coopera strâns cu aliaţii în scopul sporirii securităţii şi stabilităţii maritime", a explicat Warren.

De la amplificarea crizei din Ucraina, Washingtonul a trimis mai multe nave militare în Marea Neagră, pentru exerciţii comune cu aliaţi din cadrul NATO. Convenţia de la Montreux (1936) interzice navelor militare ale unor ţări nonriverane să rămână în Marea Neagră mai mult de 21 de zile.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

2 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire

3 Ăsta ajunge la behaura înaintea lui Iliescu / Dezvăluiri despre dovezile DNA în mega-dosarul în care Tăriceanu e…

4 În PNL se aude brișca pe curea / Culisele jocurilor de putere din interiorul principalului partid din coaliția d…

5 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii