Numărul refugiaţilor sirieni în Turcia a depăşit un milion, anunţă Erdogan

Numărul refugiaţilor sirieni în Turcia a depăşit un milion, anunţă Erdogan

Numărul refugiaţilor sirieni pe care Turcia i-a primit de la declanşarea conflictului din Siria a atins pragul de un milion, a anunţat, marţi, premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

Numărul refugiaţilor sirieni în Turcia a depăşit un milion, anunţă Erdogan (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Numărul fraţilor noştri sirieni care au sosit în Turcia a atins un milion", a afirmat premierul turc, într-o intervenţie susţinută în Parlament în faţa deputaţilor din Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP, islamo-conservator).

Şeful Guvernului turc a dat asigurări că ţara sa intenţionează să menţină politica de deschidere pentru civilii sirieni care se refugiază din cauza războiului.

Turcia, care susţine opoziţia siriană, găzduieşte cea mai mare parte a refugiaţilor din Siria în aproximativ 20 de tabere instalate în zonele apropiate de graniţă, în sudul şi sud-estul ţării.

Premierul Erdogan a anunţat că Guvernul turc a alocat peste două miliarde de dolari pentru primirea refugiaţilor sirieni care au anumite probleme culturale şi de securitate în zonele unde sunt adăpostiţi în Turcia.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), peste 150.000 de persoane şi-au pierdut viaţa de la declanşarea conflictului din Siria, în martie 2011. Potrivit ONU, aproximativ 2,6 milioane de sirieni şi-au părăsit ţara şi s-au refugiat în special în ţările vecine, printre care Turcia, Liban şi Iordania.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…