O elevă de culoare a fost agresată de un polițist agent de pază într-un liceu din SUA (VIDEO)

O elevă de culoare a fost agresată de un polițist agent de pază într-un liceu din SUA (VIDEO)

O înregistrare video în care apare un polițist alb, agent de pază, care agresează o elevă de culoare într-un liceu american a provocat indignare pe rețelele sociale, relatează marți AFP.

Incidentul a avut loc luni într-un liceu din Columbia, statul Carolina de Sud, a indicat televiziunea locală WIS, care a obținut două înregistrări video cu scena respectivă.

Înregistrările video publicate pe Twitter cu hashtag-ul #AssaultAtSpringValleyHigh, cu referire la numele școlii, au devenit rapid virale.

Potrivit înregistrărilor video, făcute probabil de către elevi cu telefonul mobil, polițistul agent de pază intră în clasă, are o scurtă conversație cu tânăra, care stătea în bancă, după care o prinde de gât și o târăște pe jos prin clasă. Fata nu pare să opună vreo rezistență.

Purtătorul de cuvânt al departamentului șerifului din comitatul Richland, Curtis Wilson, a indicat într-o conferință de presă că elevei i s-a cerut să iasă din clasă, iar ea refuzat să facă acest lucru, însă nu a precizat care au fost motivele ce au determinat comportamentul polițistului paznic.

Polițistul agent de pază Ben Fields a fost suspendat administrativ pe durata unei anchete interne, a indicat NBC News.

NBC a adăugat că Fields a mai fost implicat în 2013 într-un caz în care studenți afro-americani ''au fost tratați într-un mod injust și brutal''. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...