O învăţătoare din Franţa a fost înjunghiată mortal de către mama unui elev în faţa copiilor

O învăţătoare din Franţa a fost înjunghiată mortal de către mama unui elev în faţa copiilor

O învăţătoare a fost înjunghiată mortal vineri dimineaţa, la Albi, în sud-vestul Franţei, în faţa copiilor, de către mama unui elev care a fost arestată imediat, a anunţat procurorul din localitate.

Vineri "dimineaţa, o mamă a venit cu un cuţit (asupra ei) şi a înjunghiat, în faţa copiilor, o învăţătoare în vârstă de 34 de ani, dintr-un motiv care nu a fost stabilit" încă, a declarat Claude Derens pentru o corespondentă AFP.

"Când am venit la faţa locului, se efectuau manevre de resuscitare. Se afla în stop cardiac, în clasă", a precizat procurorul.

Crima a fost comisă la începutul orelor în şcoala primară publică "Edouard Herriot", în care învaţă, potrivit site-ului oraşului Albi, 284 de copii la grădiniţă şi în ciclul primar, cu vârste cuprinse între trei şi 11 ani.

Ministrul Educaţiei Naţionale Benoît Hamon "şi-a întrerupt imediat activitatea pentru a merge la faţa locului, a prezenta condoleanţe rudelor învăţătoarei şi a le oferi sprijinul", a anunţat un purtător de cuvânt al ministerului pentru AFP.

"El este profund şocat de această crima care îndoliază sfârşitul anului şcolar. Această dramă confirmă necesitatea luptei împotriva violenţei în interiorul şi în jurul şcolii, protejării şcolii, a cadrelor didactice şi elevilor", a continuat purtătorul de cuvânt.

Procurorul Republicii urmează să organizeze o conferinţă de presă vineri după-amiaza.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro