O pană de avion l-a obligat pe prim-ministrul bulgar să se întoarcă pe aeroportul din Varna

O pană de avion l-a obligat pe prim-ministrul bulgar să se întoarcă pe aeroportul din Varna

Avionul care îl transporta duminică pe prim-ministrul bulgar Boiko Borisov a suferit o a doua pană în șase luni, obligându-l să se întoarcă pe aeroportul din Varna de unde decolase, a anunțat Ministerul bulgar al Transporturilor, citat de AFP. Trenul de aterizare al aparatului Falcon 2000 nu a putut fi retras după decolare și avionul a zburat cincisprezece minute deasupra Mării Negre pentru a consuma o parte din carburant înainte de a ateriza pe aeroportul din Varna (est), a anunțat ministerul într-un comunicat.

"Viața și sănătatea pasagerilor nu au fost puse în pericol în niciun moment", a precizat ministerul.

Borisov urma să se întoarcă la Sofia duminică noapte la bordul unui alt avion, lipsind de la o ceremonie la Plovdiv (sud).

La 11 februarie, la plecarea de la Sofia spre Bruxelles, același avion guvernamental transportându-l pe Borisov a trebuit să se întoarcă de urgență pe aeroportul capitalei, după ce un tren de aterizare nu a putut fi retras, amintește France Presse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina