Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Opozantul rus Mihail Hodorkovski: Conflictul ucrainean va duce Rusia la pieire

Fostul oligarh și opozant rus Mihail Hodorkovski și-a exprimat vineri convingerea, în presa rusă, că actualul conflict din Ucraina va duce Rusia la pieire, după modelul invaziei sovietice din Afganistan, care a declanșat prăbușirea URSS, informează AFP.

'Invazia din Afganistan a început în cel de-al 15-lea an al regimului Brejnev (secretarul Partidului Comunist sovietic — n.r.), cea din Crimeea și Donbas are loc în cel de-al 15-lea an al regimului Putin', scrie Hodorkovski într-un articol publicat în cotidianul financiar rus Vedomosti.

'În loc să se consacre teritoriilor lor gigantești, acești șefi de stat au decis să cucerească și mai multe teritorii, și au plătit scump', afirmă opozantul rus, făcând o paralelă între invazia trupelor sovietice în Afganistan, în 1979, și conflictul ce opune din luna aprilie armata ucraineană și rebelii proruși din estul Ucrainei.

Rusia este în mod regulat acuzată de Kiev și Occident că îi înarmează pe separatiștii proruși din această parte a Ucrainei și că și-a desfășurat aici trupe regulate. Moscova dezminte orice implicare în conflict.

'Războiul este rezultatul natural al dezvoltării sistemului economic pus în funcțiune de Vladimir Putin timp de zece ani', susține Hodorkovski, potrivit căruia președintele rus va fi dat jos de la putere 'în următorii zece ani'.

După zece ani de închisoare, Hodorkovski, care a fost o perioadă cel mai bogat om din Rusia, înainte de a fi arestat în 2003 'pentru furt prin escrocherie la scară mare' și 'evaziune fiscală', estimează că detenția sa a fost o pedeapsă pentru că i s-a opus lui Putin.

Potrivit opozantului rus, care locuiește în prezent în Elveția, 'atunci când persoane se află prea multă vreme la putere, ele încep să depășească toate limitele, cele ale bunului simț și frontierele țărilor vecine'. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Aș vrea să renunț la job și să facem sex toată ziua”

2 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

3 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

4 Interesant! Magyar Nemzet: De când Dragnea urmăreşte de după gratii zvârcolirile fostului său partid, Gabriel …

5 Cât adevăr în tot ce spune acest om... Tragic...

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Câți oameni a doborât Van Damme în toate filmele sale? Cineva a numărat :)