Ostatici reținuți într-o cafenea din Sydney și forțați să țină steagul islamic la fereastră

Ostatici reținuți într-o cafenea din Sydney și forțați să țină steagul islamic la fereastră

Zeci de ostatici au fost reținuți luni în interiorul unei cafenele din centrul orașului Sydney, în timp ce televiziunea locală i-a arătat pe unii că au fost forțați să țină un steag negru cu inscripții albe în arabă la fereastră, ridicând temerile unui atac legat de militanții islamiști, relatează Reuters.

Primul ministru australian Tony Abbott, care a avertizat asupra unor planuri ale militanților islamiști de a ataca ținte australiene, a anunțat că a convocat de urgență Comitetul Național de Securitate pentru o informare cu privire la luarea de ostatici de la Lindt Cafe din capitala comercială a țării.

"Poliția se confruntă cu un incident armat și ofițeri specialiști încearcă să intre în contact cu cei din interiorul cafenelei", a declarat poliția statului New South Wales într-un comunicat.

Australia, care sprijină Statele Unite și escaladarea acțiunii lor împotriva Statului Islamic în Siria și Irak, este în alertă maximă de teama unor atacuri ale musulmanilor radicalizați sau combatanților autohtoni care se întorc acasă din conflictul din Orientul Mijlociu.

Un director executiv de la Lindt Australia a spus că aproximativ 10 angajați lucrează în cafenea, a raportat televiziunea Sky Business. Steve Loane a declarat de asemenea că "probabil 30 de clienți" se aflau în cafenea, potrivit Sky Business.

Zeci de polițiști puternic înarmați au înconjurat cafeneaua din Martin Place, în cartierul unde se află sediile băncii centrale Reserve Bank of Australia, băncilor comerciale, aproape de parlamentul statului New South Wales.

Imaginile televiziunilor au arătat mai multe persoane în interiorul cafenelei în picioare cu mâinile lipite de geam.

Imaginile arătau de asemenea un steag negru cu un text alb similar celor utilizate de militanții Statului Islamic în Irak și Siria, ținut de ceea ce păreau a fi un membru al personalului și o altă femeie. Nu era clar câți atacatori erau implicați.

Sydney Opera House din apropiere a fost evacuată temporar după descoperirea unui pachet suspect, a declarat un membru al personalului pentru Reuters.

În septembrie, poliția antiterorism australiană a declarat că a dejucat o amenințare iminentă de a decapita o persoană și câteva zile mai târziu, un adolescent din Melbourne a fost împușcat mortal după ce a atacat doi ofițeri antiterorism cu un cuțit.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa