PANICĂ TOTALĂ în Rusia

PANICĂ TOTALĂ în Rusia

Panică în Rusia: Ministerul Finantelor a inceput sa vanda valuta pentru a opri prabusirea rublei. 7 miliarde de dolari, pregatiti sa fie aruncati pe piata. 

Ministerul Finantelor din Rusia a anuntat miercuri dimineata ca a inceput sa vanda valuta pe care o detine pentru a stopa deprecierea rublei. Ministrul Finantelor a spus ca institutia are 7 miliarde de dolari la dispozitie, transmite agentia Itar Tass.

Imediat dupa anuntul ministrului Finantelor, rubla a inceput sa se aprecieze in fata dolarului si a euro, dar cursul sau indica o volatilitate accentuata, dupa cum transmite The Moscow Times.

Reamintim ca rubla rusa a cunoscut o depreciere accentuata in ultima saptamana, pe fondul scaderii pretului petrolului si al sanctiunilor economice impuse de Occident.

Dealerii prezenti pe pietele valutare spun ca marti a fost un adevarat macel impotriva rublei rusesti. Perechea dolar/rubla si euro/rubla ajunsesera sa se tranzactioneze la praguri record. Pentru un dolar la un moment dat se dadeau 78 de ruble, iar pentru un euro, 98. Ordinele de vanzare a rublei veneau in volume mari si in valuri carora cu greu le faceau fata traderii, a explicat marti pentru HotNews.ro un dealer autohton.

 Pare sa fie un joc geopolitic prin care se urmareste declansarea unor stari puternic conflictuale in Rusia, stare care ar putea duce la miscari prin care Putin sa fie inlaturat. Dealtfel, autoritatile din Rusia fac apel la populatie sa nu intre in panica, desi pentru companiile rusesti care au contractate credite in valuta sau pentru exportatorii rusi situatia este dramatica. La fel stau lucrurile pentru omul obisnuit care a luat un imprumut in euro de la vreo banca din Rusia.. "Situatia ar putea dura pana cand Kremlinul se aseaza la masa negocierilor sau pana cand Putin va pleca", mai spun surse din cadrul economistilor sefi din banci. Romania are si de pierdut si de castigat din acest razboi.Daca din valuta care iese din Rusia, o parte se va opri la noi, se cheama ca e de bine. Daca insa bursele straine vor scadea iar sentimentul de insecuritate regionala se accentueaza, avem de pierdut.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…