Parchetul rus cere 23 de ani de închisoare pentru regizorul ucrainean Oleg Sențov

Parchetul rus cere 23 de ani de închisoare pentru regizorul ucrainean Oleg Sențov

Parchetul rus a cerut miercuri 23 de ani de închisoare pentru regizorul ucrainean Oleg Sențov, care s-a opus anexării Crimeii la Rusia și este judecat de justiția rusă pentru 'terorism', relatează AFP. Procurorul tribunalului din Rostov-pe-Don a cerut de asemenea 12 ani de închisoare pentru Alexandr Kolcenko, judecat, la fel ca și Sențov, pentru 'terorism, organizarea unui grup terorist și trafic de arme'.

Arestat în mai 2014 la domiciliul său din Crimeea, Oleg Sențov, în vârstă de 39 de ani, este acuzat că a coordonat un grup de activiști afiliați mișcării paramilitare ultranaționaliste ucrainene Pravîi Sektor (Sectorul de Dreapta), care, conform Moscovei, avea ca misiune să atace organizațiile proruse și infrastructurile din peninsulă.

În timpul unei ședințe de judecată a fost prezentată și o înregistrare video despre care autoritățile ruse afirmă că arată un atac al Pravîi Sektor asupra biroului unui partid prorus.

În replică, avocatul lui Sențov a subliniat în pledoaria sa că acesta din urmă nu a participat la crearea niciunei organizații teroriste și nici nu a pus vreodată la cale atacuri teroriste.

Dar alți doi acuzați în același dosar au fost deja condamnați de justiția rusă la șapte ani de închisoare.

European Film Academy, o asociație ce grupează circa 3.000 de profesioniști din domeniu cinematografic, a lansat marți o nouă petiție de sprijin, cerând justiției ruse să-l elibereze și să-l reabiliteze pe regizorul ucrainean. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…