Parchetul rus cere 23 de ani de închisoare pentru regizorul ucrainean Oleg Sențov

Parchetul rus cere 23 de ani de închisoare pentru regizorul ucrainean Oleg Sențov

Parchetul rus a cerut miercuri 23 de ani de închisoare pentru regizorul ucrainean Oleg Sențov, care s-a opus anexării Crimeii la Rusia și este judecat de justiția rusă pentru 'terorism', relatează AFP. Procurorul tribunalului din Rostov-pe-Don a cerut de asemenea 12 ani de închisoare pentru Alexandr Kolcenko, judecat, la fel ca și Sențov, pentru 'terorism, organizarea unui grup terorist și trafic de arme'.

Arestat în mai 2014 la domiciliul său din Crimeea, Oleg Sențov, în vârstă de 39 de ani, este acuzat că a coordonat un grup de activiști afiliați mișcării paramilitare ultranaționaliste ucrainene Pravîi Sektor (Sectorul de Dreapta), care, conform Moscovei, avea ca misiune să atace organizațiile proruse și infrastructurile din peninsulă.

În timpul unei ședințe de judecată a fost prezentată și o înregistrare video despre care autoritățile ruse afirmă că arată un atac al Pravîi Sektor asupra biroului unui partid prorus.

În replică, avocatul lui Sențov a subliniat în pledoaria sa că acesta din urmă nu a participat la crearea niciunei organizații teroriste și nici nu a pus vreodată la cale atacuri teroriste.

Dar alți doi acuzați în același dosar au fost deja condamnați de justiția rusă la șapte ani de închisoare.

European Film Academy, o asociație ce grupează circa 3.000 de profesioniști din domeniu cinematografic, a lansat marți o nouă petiție de sprijin, cerând justiției ruse să-l elibereze și să-l reabiliteze pe regizorul ucrainean. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?